Bécsből érkezett Mosonmagyaróvárra a szabolcsi postás, aki meglépett a rá bízott pénzzel - videó

A mosonmagyaróvári vasútállomáson fogták el a férfit. Szolgálati kerékpárját Mátészalkán, egy dohánybolt falának támasztotta.

Mint arról korábban beszámoltunk, eltűnt egy postás Szabolcsban a gondjára bízott, kiosztásra váró pénzzel. Munkahelyén, Nyírcsaholyban még kötelességtudóan felvette a munkát, azonban kézbesítés helyett a hat kilométerre lévő Mátészalkára tekert szolgálati biciklijével, ott a kerékpárt egy dohánybolt falának tá­masztotta, ő maga pedig a pénzzel együtt nyomtalanul eltűnt.

 

Kép forrása: police.hu


A Mátészalkai Rendőrkapitányság sikkasztás elkövetésének gyanúja miatt adott ki elfogatóparancsot a 49 éves  paposi férfi ellen február 6-án.


A Police.hu pénteken közzé tette: K. Gyulát Mosonmagyaróváron elfogták. A férfit a helyi rendőrök vonták intézkedés aláebruár 9-én 9 óra 35 perckor a mosonmagyaróvári vasútállomáson.

 



Miután az ellenőrzést végrehajtó rendőrök megállapították, hogy a férfi azonos a Mátészalkai Rendőrkapitányság által sikkasztás elkövetésének gyanúja miatt körözött paposi lakossal elfogták, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították és bűnügyi őrizetbe vették.

 



A körözött férfit az után fogták el, hogy egy nő, aki a rokonaként mutatkozott be, telefonon bejelentést tett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra. Az asszony elmondta, hogy a férfi felvette vele a kapcsolatot és közölte, hogy külföldön van és egy Bécsből érkező vonattal tér haza, amely a mosonmagyaróvári vasútállomásra érkezik 2018. február 9-én reggel.


A rendőrök a vasútállomásra mentek, a bejelentés pedig valósnak bizonyult. A férfit intézkedés alá vonták és megállapították, hogy azonos azzal a K. Gyula paposi lakossal, aki ellen a Mátészalkai Rendőrkapitányság sikkasztás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki.


A rendőrök K. Gyulát elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és bűnügyi őrizetbe vették. A gyanúsított kihallgatása alatt a bűncselekmény elkövetését elismerte, elmondása szerint tettét hirtelen ötlettől vezérelve követte el. K. Gyula megmutatta a rendőröknek azt a mátészalkai helyet, ahová elrejtette az üres postai pénztárcát.


A Mátészalkai Rendőrkapitányság előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé, K. Gyula előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!