A rendőrkapitányság előtti megállóban lett rosszul egy férfi, két mosonmagyaróvári rendőr kezdte meg az újraélesztést

Egy férfi szaladt be március 10-én hajnalban 5 óra 50 körül a mosonmagyaróvári rendőrkapitányságra azzal, hogy valaki összeesett a közeli buszmegállóban. Az épületben tartózkodó Hegyi Krisztina és Vörös Attila rendőr őrmesterek azonnal a helyszínre sietett.

Kiss Anikó

Mivel kollégája éjjeli munkaideje már letelt, így kolléganője mesélte el lapunknak a történteket, aki éppen akkor kezdte meg vasárnapi munkaidejét, amikor az eset történt.


- Éppen szereltem fel, vagyis vettem át a felszerelésem, amikor a kollégám szólt, hogy valaki rosszul van a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság előtti buszmegállóban - fogalmazott Hegyi Krisztina.


Valószínűleg kiránduló csoport várt a buszra, ahol egy férfi feküdt földön.

Hegyi Krisztina rendőr őrmester a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársa mutatta meg lapunknak, ahol az újraélesztést végezték kollégájával.

Hegyi Krisztina rendőr őrmester a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársa mutatta meg lapunknak, ahol az újraélesztést végezték kollégájával.

- Nem lélegzett és nem volt tapintható pulzusa. Szabaddá tettük a légutakat és azonnal megkezdtük az újraélesztést. A lélegeztetést és szívmasszázst én kezdtem. Kollégám telefonált a mentőknek és tájékoztatást adott a személy állapotáról. Azután mindketten felváltva végeztük az újraélesztést addig, amíg a mentőszolgálat megérkezett. Hamarosan megérkeztek két mentőautóval - foglalta össze a történteket Hegyi Krisztina rendőr őrmester.


A rendőrség munkatársainak alapvetően nem tartozik a munkakörébe az újraélesztés, de kapnak képzést ilyen helyzetekre is. Police Medic képzésnek köszönhetően felkészült a rendőrség elsősegélynyújtásban is és az ehhez szükséges felszerelés is rendelkezésre áll.


A civilek, a rendőrök és a mentősök együtt elérték, hogy életben maradt a 67 éves férfi. Szemtanúk elmondása szerint sokan jöttek segíteni, arra járt egy orvosnő is és a mosonmagyaróvári mentőállomás egyik kollégája pedig a közelben lakik és lakása ablakából figyelt fel a szirénázó autók hangjára.


Látta, hogy mi történt és lesietett ő is segíteni. A mentőszolgálat munkatársai defibrillátor készülékkel újraélesztették a személyt. Mire hordágyra tették a férfit, már kinyitotta a szemét. A beteget elszállították Győrbe és jelenleg az intenzív osztályon várja gyógyulását. Már jobban van.

 

A beteget első fali szívinfarktussal szállították a győri Petz-kórházba, tájékoztatott prof. Oláh Attila, az intézmény orvos igazgatója. A szükséges műtéti beavatkozást azonnal elvégezték rajta, állapota stabil volt tegnap, a közvetlen életveszélyen is túljutott.

Fontos látni, hogy az újraélesztési lánc jól működött és az még külön szerencse, hogy egy orvos is éppen arra járt és a közelben egy mentős is lakott. Fontos azt is tudni, hogy minél korábban megkezdett újraélesztés a kulcsa az életmentésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!