Hagyományőrzők a közönségdíjért

A Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület (MIHE) Utcaverseny 2015. elnevezésű programjával indult a nemzetközi SozialMarie Társadalmi Innovációs Díjért.

Horváthné Kocsis Angéla egyesületi elnök szerint közhasznú civil szervezetként rengeteg tervük, ötletük van, hogy mivel tudnák színesebbé tenni a környezetükben élők mindennapjait. Az Utcaverseny a közösségi összefogásról, a közösség megtartóerejéről, a játékról szól. A verseny keretében húsvéthétfői pikniket, honismereti túrát, utcasportnapot és Mosonszolnok Parádét, búcsúi forgatagot és utcabált szerveztek. Elkészítették a Szent Koronát fűzből és a falu 3-szor 4 méteres horgolt térképét retextilből. 

Hagyományőrzők a fűzből készített koronával.

Hagyományőrzők a fűzből készített koronával.

A pályázat közönségdíját idén ötödször hirdették meg a SozialMarie hatósugarába tartozó országokban (Ausztria, Magyarország, Csehország). Szavazni február 26-ig lehet a sozialmarie.org honlapon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!