Molnár Tamás (Tomiszka)

2010.03.17. 12:02

Legyőzték a Google-t!

Régóta vártam, hogy valakinek sikerül a jövőben konkurenciát állítani a Google számára. Na nem azért mert bármi bajom lenne a keresőóriással, csak egyszerűen a piacgazdaság egészségesebben működik, ha nem egy-egy cég uralja a piac adott területét. Miközben mindenki egy új sikeres kereső felbukkanásában vagy Microsoft Bing kereső sikerében reménykedett, fű alatt átvette a vezetést egy már 2004 óta működő portál.

Amerikában a Facebook megelőzte látogatottságban a Google-t! Tehát nem a saját területén győzték le, de mégis kényesen érinti ez a keresőt. A Google régóta próbálkozik megvetni a lábát a social network (közösségi portálok) piacán, eddig sikertelenül.

Most a Facebook újabb gyomrost mért a Google-ra.

Magyarország pár évvel le van maradva mindenben Amerikához képest, ami szerintem tök jó mert nem kell Nostredamusnak lenni ahhoz, hogy megjósoljuk mi fog történni, másrészt jobban fel tudunk készülni a közeljövőre. Tavaly (2009) nyáron kicsivel több, mint 200 ezer regisztrált magyar tagja volt a Facebooknak, idén januárban 600 ezer, mai napon (2010-03-17) pedig 911.640. Tehát a számok alapján már tavaly sem volt elhanyagolható ez a közösségi portál, de ez idén csak tovább fog erősödni. Cégeknek akiknek fontos az internet és az online reklám, azt javaslom, hogy kezdjenek el gondolkozni ezen.

 

Molnár Tamás

online és keresőmarketing szakértő

Web: www.pannako.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!