Kedvenc szomszédaink...

Ezt a blogot azon sorstársaink részére hoztuk létre, akik ugyanúgy átélik nap mint nap ezen idegesítő apróságokat. Saját tapasztalatainkat és történeteinket fogjuk megosztani veletek arról, hogy milyen vérnyomásemelő történések borítják fel mindennapjainkat és kergetnek minket az őrületbe. A mai nap témája legyen a lakókörnyezetünk és a benne élő személyek.

Biztos sokan átéltétek már egy átdolgozott éjszaka után, hogy ha éppen nem egy "kedves" szomszédra ébredünk, akkor a hajnali fűnyírás riaszt fel minket legszebb álmunkból. Mondanunk se kell, hogy ez nem csak a jóízű ébredést, de az egész napunkat is tönkreteheti.
De mi várhat még ránk a nap folyamán? Szomszédaink fúrására, vagy éppen telefoncsörgésre ébredhetünk. Ami még betetőzheti a napunkat, az a neveletlen gyerekük artikulálatlan ordítása, kiabálása és trappolása lehet. De hogyan is kezeljük mindezeket? A legtöbbször sehogy. Hiába megyünk fel a felettünk lakó szomszédokhoz és udvariasan kérjük, hogy "legfontosabb" teendőiket halasszák pár órával későbbre, többnyire felháborodott, süket fülekre találunk. Természetesen mi nem azt kifogásuljuk, amit tesznek, hanem általában az időpontot (ami általában hajnali 5 óra). Megértjük mi, hogy átalakításra szorul a lakásuk, de azt nehezen nyeljük le, hogy gyermekük legfőbb és legkedveltebb elfoglaltsága a radiátorcső monoton püfölése. Egy panel lakásban ez nagy előnnyel is jár, hiszen nem csak a felső szomszédok, hanem az alsó szomszédok is élvezhetik eme ütemek ritmikus kakofóniáját. Ehhez már csak ráadás, ha szeretnénk kicsit kiszellőztetni megfáradt levegőjű szobánkat, akkor a szomszéd Bözsi néni leégett rántásának gyomorforgató és könnyfakasztó szagát tehetjük magunkévá, jó idő esetén pedig a szomszéd házból áthallatszó tizenéves tinédzserek "best of rock" válogatása cirógatja hallójáratainkat. Nincs ezzel gond, de ha jól tudjuk feltaláltak már egy olyan csodás készüléket, mint például a fülhallgató. Tudjuk, hogy ez kiadással jár, de egy hifi berendezés mellett úgy gondoljuk, hogy ez még megengedhető. Használja tehát mindenki egészséggel és aki teheti menjen le inkább a strandra, minél messzebb a szomszédaitól. :)

Mára ennyi, holnap folytatjuk beszámolóinkat, de addig is várjuk a ti élményeiteket és történeteiteket idegesítő, de természetesen iszonyatosan szerethető szomszédaitokkal és lakókörnyezetetekkel kapcsolatban. :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!