lelki útravaló gyerekeknek

2021.11.28. 13:04

47. üzenet – Hozzáállás

„Bármit tesztek, lélekből tegyétek, úgy, mint az Úrnak, ne pedig úgy, mint embereknek, tudva, hogy az Úrtól veszitek az örökség jutalmát; mert ti az Úr Krisztusnak szolgáltok.” (Kolosszei levél 3,23–24)

kisalfold.hu

Három ember köveket cipelt. Az egyiktől megkérdezték, mit csinál. Erre az megtörölte a homlokát, és így válaszolt: „Dolgozom, akár egy rabszolga.” A másodiknak is feltették ugyanazt a kérdést, az pedig felgyűrte az inge ujját, és így felelt: „Pénzt keresek.” A harmadikat is megkérdezték, mire az felnézett az égre, és így felelt: „Templomot építek.”

A tanulást, a munkát, a hétköznapi élet tennivalóit, amit a megélhetésünkért, a továbbjutásunkért szükséges megtenni, nem mindegy, hogy milyen hozzáállással végezzük el. Panaszkodás, pénzszerzés vagy akár magasabbrendű cél is vezérelhet bennünket. Ha már valamit meg kell csinálnod, tedd azt jókedvvel, örömmel! Gondolj a végeredményre, életed alakulására, fejlődésére! A rendrakás, a tanulás, a segítés, a munka, ha jó szívvel végzed, mindig jó eredményeket fog teremteni. Az életnek csak azok számára van értelme, akik nagyobb célt keresnek benne. Például a rendcsinálással megtanulod a dolgok rendszerezését, ami a későbbiekben a munkádban, családi életedben nagyon fontos lehet. Belső megelégedést teremt, mert tiszta, rendezett környezetben sokkal örömtelibb a tevékenység, a pihenés, míg a rendetlen környezet belső feszültséget teremt.

„Ne látszatra, mint akik embereknek akarnak tetszeni, hanem mint Krisztus szolgái, lélekből cselekedjétek Isten akaratát, jóakarattal, mint akik az Úrnak szolgálnak és nem embereknek.” (Efezusi levél 6,6–7)

Szerető barátod: Attila bácsi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!