Kultúra

2016.08.23. 15:31

Nyírd ki ezt a naplót!

Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá...

kisalfold.hu

Biztosan írtak már naplót, amelyben a legszemélyesebb, legmélyebb gondolataikat rejtették el. De vajon sétáltatták-e a naplót pórázon? Esetleg ittak-e belőle? Volt már olyan könyvük, amit nemcsak összefirkálhattak, hanem kimondottan „utasította" Önöket arra, hogy firkálják össze? Hallottak már olyan könyvről, amely tartalmának csak az olvasó képzelete szab határt?


A legtöbb kérdésre nemmel válaszoltak?


A Nyírd ki ezt a naplót című könyv, egy olyan kiadvány mely a maga nemében egyedülálló Magyarországon. Keri Smith könyve egyszerre fejleszti a kreativitást és nyújt kikapcsolódást általános iskolás kortól egészen felnőttkorig, nemtől függetlenül.


Hogy miben más ez a könyv, mint a manapság divatos színezők? Először is: ez nem színező. Rajzolhatunk bele, amit aztán kiszínezhetünk, de csakis rajtunk múlik, hogy mit hogyan valósítunk meg.

 



Másodszor: fő a kreativitás. Egy színezőnél legfeljebb a színeket tudjuk váltogatni, míg a Nyírd ki ezt a naplót egy majdnem üres oldalon, egyetlen mondatával több alternatívát kínál. Van a könyvben például egy olyan „utasítás", hogy „Ússzon ez a lap!". Kaptunk már képet tengerben, folyóban, Balatonban, kádban lebegő lapról, papírhajóvá hajtogatott és vízre eresztett oldalról, de rengeteg olyat is kaptunk, ahol a tengert, vagy valamilyen vizet és annak élővilágát ábrázolták ezen a bizonyos oldalon.


És végül: egyedi lesz a könyvünk. Ha nem is szép, vagy könyvbe való, amit csináltunk, az sem baj. Ez a könyv erről szól: hogyan tudjuk kifejezni vele és benne önmagunkat és a kreativitásunkat!


A Bookline, a Libri és a Líra könyveladási sikerlistáján is első helyen szerepel a könyv, és hamarosan érkezik a folytatás is, a Nyírd ki ezt a naplót: Mindenhol, mely egy kisebb, új feladatokkal bővült változata az eredeti könyvnek, így könnyedén vihetik majd magukkal bárhova, mindenhova.


 

Keri Smith gerillaművészből lett író és illusztrátor. Több kreativitásról szóló könyv és egy népszerű blog (Wish Jar) írója, valamint folyamatosan jelennek meg cikkei különböző magazinokban. Keri mindennapjait férjével és fiukkal tölti, beosztva idejét New York és Kanada között.


Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.


Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!