Könyvespolc

2018.09.14. 16:25

HANYA YANAGIHARA: EGY KIS ÉLET

Barátság, család, szerelem, sikerek és kudarcok, boldogság és mély, sötét fájdalom… azaz EGY KIS ÉLET.

Négy fiatal, akik egyetemi éveik alatt ismerkedtek meg, a hírnév és a gazdagság vágyával New Yorkba költöznek. Mindannyian gondokkal küzdenek, sodródnak, és csak barátságuk és ambíciójuk élteti őket. Kapcsolatuk, melyet drogfüggőség, siker és büszkeség árnyal, az évtizedek folyamán egyre mélyül; a barátokat közös rajongásuk tartja össze: mindannyian szeretik a nagyon okos és titokzatos Jude-ot, akit kimondhatatlan gyerekkori trauma sebzett. A testvéri kötődés himnusza, a huszonegyedik századi szeretet és szerelem mesteri ábrázolása. Hanya Yanagihara felkavaró és lebilincselő regénye a családokról szól, amikbe beleszületünk, és amiket magunknak hozunk létre. Megmutatja a fájdalom mélységeit és a barátság határát, mely minden emberi életet behálóz.


HANYA YANAGIHARA felnevelkedése során élt Hawaiin, New Yorkban, Marylandben, Kaliforniában és Texasban is. 1995-ben végzett a Smith Főiskolán, ezt követően pedig számos újságnak dolgozott, mint például a Condé Nast Traveler vagy a The New York Times Style Magazine. Ezzel a regényével elnyerte a Kirkus-díjat, valamint a Man Booker-díj és a Nemzeti Könyvdíj finalistái között volt. A szerző jelenleg New York Cityben él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!