Komárom és környéke

2019.06.12. 19:24

Megfékezték a tüzet - Ezer köbméter papír és tíz tonna tűzifa égett egy komáromi hulladékfeldolgozóban

A tüzet nyolc vízsugárral és egy magasból oltó készülékkel ötven tűzoltó fékezte meg. Az egységek csökkentett létszámmal valószínűleg reggelig a helyszínen maradnak.

Megfékezték a tüzet Komáromban, a Marek József utcai hulladékkezelő telepen, ahol ezer köbméter papír és tíz tonna tűzifa gyulladt ki szerda délután - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-t.


Csekéné Laczkó Melinda elmondta, hogy a lángokkal mintegy ötven tűzoltó küzdött. Az egységek csökkentett létszámmal valószínűleg reggelig a helyszínen maradnak, hogy a papírbálák esetleges visszagyulladását megakadályozzák.

    

A tűzesetben senki nem sérült meg. A katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végzett a tűz környezetében, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.


Korábban írtuk:

Ezer köbméter papír és tíz tonna tűzifa gyulladt ki egy komáromi hulladékkezelő telepen szerda délután, az oltást erős szél nehezíti - közölte a katasztrófavédelem a honlapján.


A szervezet tájékoztatása szerint a Marek József utcában lévő épületben gépek és szalagok is égnek. A tüzet nyolc vízsugárral és egy magasból oltó készülékkel ötven tűzoltó próbálja megfékezni. A tűzesetben senki nem sérült meg.

    

A hulladékfeldolgozóhoz győri, tatabányai, komáromi, kisbéri, pannonhalmi, nyergesújfalui és bajnai hivatásos tűzoltók, ácsi önkormányzati és komáromi önkéntes tűzoltók vonultak ki. A katasztrófavédelmi mobil laborja is a helyszínre tart, hogy méréseket végezzen a tűz környezetében - közölték valamivel délután fél öt előtt.


Nyitóképünk illusztráció

Címkék#Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!