Komárom és környéke

2018.11.11. 07:16

Dr. Szentirmai István lett a polgármester Ácson

Időközi polgármester-választást tartottak vasárnap Ácson, mert nemrégiben lemondott a város korábbi vezetője, Lakatos Béla.

kisalfold.hu

 A polgármesteri székért egyedüliként dr. Szentirmai István indult a Fidesz-KDNP támogatásával. Az 5763 szavazatra jogosult polgárból összesen 1381-en járultak az urnák elé. Dr. Szentirmai István 1353 érvényes szavazatot kapott, így a jövőben ő látja el a településvezetési feladatokat.


Szentirmai István az MTI-nek elmondta, elsőként a település valós anyagi helyzetét szeretné megismerni, ezért független könyvszakértői csoporttal átnézeti az utolsó pár év gazdálkodását, valamint szeretne képet kapni arról is, hogy a kifizetett beruházások műszaki tartalma megfelelő-e.

Korábban

A Komárom-Esztergom megyei Ácson a település korábbi vezetője, a posztot függetlenként elnyert Lakatos Béla lemondása miatt rendeznek időközi választást. A választáson egy jelölt indul, akit a Fidesz-KDNP pártszövetség támogat. A választói névjegyzékben 5783-an szerepelnek.


Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!