Kék hírek

2018.11.12. 08:30

Ülnökök hiányában még ki sem tűzték Galambos Lajos és társai tárgyalását

Mivel az elhárítás volt főigazgatója Galambos Lajos vezérőrnagy, ezért az ügyét majd ismét tárgyaló katonai tanácsba tábornoki rangú ülnököt kell találnia a Kaposvári Törvényszéknek.

Ülnökhiány miatt nincs kitűzve a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetői és Jakubinyi Róbert, az Egymásért, Egy-másért Alapítvány kulcsfigurájának százmilliós vesztegetési perének az időpontja - tudta meg a Magyar Idők.


A lap hétfői száma szerint, mivel az elhárítás volt főigazgatója Galambos Lajos vezérőrnagy, ezért az ügyét majd ismét tárgyaló katonai tanácsba tábornoki rangú ülnököt kell találnia a Kaposvári Törvényszéknek.

    

Az ülnök kiválasztásának folyamata már elkezdődött, ám mivel az eljárás minősített, ezért hivatalos részleteket továbbra sem lehet tudni az ügyről.

    

A lap felidézte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla tanácsülésen bírálta el a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa elmarasztaló ítéletét a vád szerinti megvesztegető, Jakubinyi Róbert, valamint a megvesztegetett Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója és Gyarmati György, az NBH volt osztályvezetője ellen.


Az Egymásért, Egy-másért Alapítványi botrány egyik kulcsfigurája, Jakubinyi négy, az elhárítás volt főigazgatója, Galambos öt, volt osztályvezetője, Gyarmati három év letöltendő szabadságvesztést kapott első fokon, a vádhatóság súlyosbításért, a védelem elsősorban felmentésért, másodsorban az ítélet hatályon kívül helyezéséért fellebbezett.

    

Az ítélőtábla a védelem álláspontját fogadta el, és hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és új elsőfokú eljárást rendeltek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!