Kék hírek

2015.10.06. 12:18

Szívrohamot kapott Marian Cozma gyilkosa

A brutális gyilkosságért 13 év börtönbüntetésre ítélt Sztojka Iván több marék gyógyszert szed minden nap a rácsok mögött.

Felőrölte a börtön Sztojka Ivánt, a Marian Cozma ügy miatt 13 évnyi börtönre ítélt férfi. Sztojka szívrohamot kapott a rácsok mögött - írja a Bors.


Sztojka bűnsegédként 13 év börtönt kapott. Büntetése elején még bizakodó volt. A férfit aztán teljesen tönkretette a bezártság, egészsége és emberi kapcsolatai is rámentek a börtönéletre.


– Ivánnak mindig voltak kisebb balhéi, de soha nem gondoltuk, hogy ilyen ügybe fog keveredni. Apja nem is bírta elviselni a történteket. A börtönben nagyon rosszul érzi magát Iván, az egészsége teljesen odalett. Még szív­infarktusa is volt. Maréknyi gyógyszert kell naponta beszednie, annyira kikészültek az idegei is. Egy emberi roncs lett belőle, és még mennyi van hátra! - magyarázta a Borsnak Sztojka egyik rokona.

 

Fotó: Bánkúti Sándor

Fotó: Bánkúti Sándor


2009. február 8-án hajnalban egy veszprémi szórakozóhelyen halálra késelték Marian Cozma világklasszis kézilabdázót. Az egész országot megrázó tragédiával kapcsolatban hét embert ítélt el a bíróság, többek között Sztojka Ivánt. Ő mint harmadrendű vádlott tizenhárom év börtönbüntetést kapott.


Sztojka büntetése elején még bizakodó volt. A Kisalföldnek anno így fogalmazott:


– Tanulni nem nagyon szerettem, inkább családunk mezőgazdasági vállalkozásában dolgoztam. Szüleim, feleségem, de még két előző élettársam is rendszeresen meglátogat a börtönben. Csomagokat is kapok tőlük. A feleségemtől két gyerekem van, élettársaimtól egy–egy. Ősszel elkezdem a gimnáziumot. Szigorú a börtönélet, bilincsben mehetek csak ki a cellából, két fegyőr kíséretében, de ezt el kell viselnem. Most többnyire pszichológiai könyveket olvasok, hogy jobban megértsem az embereket – mondta akkor.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!