Kék hírek

2014.12.17. 15:46

Fideszes képviselők is tiltakoznak az útdíj ellen

A budaörsi képviselőtestület egyhangúlag tiltakozik az autópályadíj kiterjesztése ellen. A Fideszesek is.

A budaörsi képviselőtestület egyhangúlag tiltakozik az autópályadíj kiterjesztése ellen, szerdán elfogadott nyilatkozatuk szerint kérik a kormányt, vizsgálja felül álláspontja, mert ha nem: a budaörsi önkormányzat minden törvényes eszközt felkutat az intézkedésből eredő káros folyamatok megakadályozására.

Az önkormányzat közleménye szerint Budaörs Város Önkormányzatának képviselő-testülete a szerdai ülésen egyhangúlag, a fideszes képviselők támogatását is beleértve nyilatkozatot fogadott el azért, mert a kormány 2015. január 1-től fizetőssé tenné többek között az M0 körgyűrűt, valamint az M1/M7 autópályákról bevezető gyorsforgalmi utak körgyűrűn belül található szakaszát.

Az állásfoglalás szerint a tervezett intézkedés hatására a gépjármű-forgalom azokról az elkerülő utakról, amelyek kifejezetten a főváros és az agglomerációs települések tehermentesítésére épültek, a belső úthálózatokra terelődne át, ellehetetlenítve a településen belüli autós forgalmat és növelve a zaj- és légszennyezést.

"A Budaörsön és a környéken élők érdekében kérjük, hogy a Kormány vizsgálja felül álláspontját, és álljon el díjfizetésre irányuló szándékától" - áll a település képviselőtestületének közleményében, amely kitér arra is: amennyiben mégis bevezetik a kifogásolt útdíjat, "Budaörs Város Önkormányzata a település lakossága érdekében minden törvényes eszközt felkutat az intézkedésből eredő, károsodással fenyegető folyamatok megakadályozására illetve a károk enyhítésére".

Az újfajta, megyei matricák éves díja ötezer forint lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!