Jegyzet

2017.09.13. 11:55

Határeset

A párhuzamos valóságból előtört egy újságírói kérdés...

Sudár Ágnes

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója épp belemelegedett abba a gondolatmenetbe, hogy „a terroristák 2001. szeptember 11-én a New York-i ikertornyokra repülőgépeket irányítottak, ma Európára pedig migrációt irányítanak", amikor a párhuzamos valóságból előtört egy újságírói kérdés: mit szól a Független Rendőr Szakszervezet információjához, hogy emberhiány miatt a rendészeti szakgimnázium tanulóit kellett kivezényelni a déli határra, s a hírek szerint nem kaptak sem enni, sem inni a fiatalok?


 Hidvéghi Balázs előtt ekkor három lehetőség állt. Válaszolhatta azt, amit egyszer a párttársától már hallott, s megtetszett neki: „Maga azt kérdez, amit akar, én pedig arra válaszolok, amire akarok. Tehát a terroristák 2001. szeptember 11-én a New York-i ikertornyokra..."


Vagy mondhatta azt, hogy „egyáltalán nem örülök ugyan a kérdésének, mert erre nem készítettek fel. De ha a véleményemre kíváncsi, hát semmi keresnivalója nincs a tizenéves kölyköknek a kerítésnél. Azt a napi három migránst így is, úgy is elfogjuk, annyi meg pontosan elég, hogy a migrációs vészhelyzetről beszélni tudjunk. A szakszervezet nagyon helyesen szót emelt ez ellen, az illetékesünk utána fog nézni a dolgoknak, több ilyen nem lesz, ha rajtam múlik."


Ja és maradt még egy lehetőség Hidvéghi számára: „A témában a DK tartott már sajtótájékoztatót, amellyel kapcsolatban az az álláspontunk, hogy a magyar bevándorláspárti ellenzék mindent felhasznál a határvédelem, a kerítés támadására, mert azt szeretné, ha Magyarország engedne a bevándorlási nyomásnak, a »Soros-tervnek«."


Na, vajon melyik választ adta?

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!