Helyi sport

2019.08.26. 17:29

Női kézilabda - Audi ETO évadnyitó Győrben: új szezon, változatlan célok - fotók

A női kézilabdacsapat megtartotta hagyományos évadnyitóját, a szurkolók találkozhattak a játékosokkal.

kisalfold.hu

 Nem változott a célkitűzés az Audi-ETO-nál: itthon mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában meg kell védeni a címet, míg a Bajnokok Ligájában minimálisan a négyes döntőbe be kell jutni. Kimondani bátor dolog lenne, hogy meg is kell nyerni a legrangosabb európai kupasorozatot, de természetesen ott is törekedni kell a címvédésre – foglalta össze a célokat Bartha Csaba elnök a klub hagyományos évadnyitó eseményén, melyet az időjárás viszontagságai miatt végül a győri Olimpiai Sportparkban tartottak meg. A kezdésre egyébként kisütött a nap, de a győri szurkolók az új helyen is vastapssal fogadták az érkező csapat tagjait, akik között ott volt a nyáron jött öt új szerzemény is. Bartha Csaba szavai után [namelink name="Danyi Gábor"] vezetőedző és [namelink name="Görbicz Anita"] csapatkapitány beszélt a felkészülésről. Egybehangzóan állították, hogy a csapat állapota olyan, amilyennek ilyenkor lennie kell, a csúcsforma azonban még odébb van, de biztosak benne, hogy fokozatosan jönnek majd lendületbe.


„Folyamatosan dolgozunk az új játékosok beépítésén, a tavalyi repertoár finomítása mellett új elemeket is gyakorolunk, melyek tökéletesítéséhez idő kell. A Siófok elleni bajnoki nyitány jó fokmérő lesz számunkra" – mondta Danyi Gábor.


„Mindenki bennünket akar majd megverni, ehhez már a többség hozzászokott, az újak meg majd megtanulják ezt a helyzetet kezelni" – mondta nagy derültség közepette Görbicz Anita. Ezt követően az új játékosok mondták el „székfoglalójukat". Estelle Nze Minko Siófokról érkezett Győrbe, mint mondta: könnyű döntést hozott, mert a győri csapat minden szempontból előrelépést jelent, s komoly motiváció, hogy az EHF-kupa után a BL-ben is aranyérmes legyen.


[namelink name="Faluvégi Dorottya"] az FTC zöld-fehér mezét cserélte le a győrire. A jobbszélső arról beszélt, hogy bár hárman vannak a posztján – Bódi Bernadett-tel és Jana Knedlikovával küzd a helyért –, nagyon jó döntésnek érzi a váltást, s kiemelte a két riválisa segítségét. Katarina Bulatovic régi-új játékos az ETO-ban, egy BL-t már nyert a klubbal, most arra készül, hogy megint mindent „besöpörjenek".


Amanda Kurtovic és Beatrice Edwige egyaránt arról beszélt, milyen pozitívan fogadták őket a csapattársak, s alig várják, hogy a pályán is bizonyítsanak a klubnak és a szurkolóknak.


A hétvégén Knedliková boka-, Amorim ujjsérülés miatt biztosan nem játszik, Grimsbö, Kurtovic és Kristiansen még a rehabilitációját végzi. Kiss Éva játéka pedig egy kisebb otthoni baleset miatt kérdéses.

Az Audi ETO évadnyitóra várta a szurkolókat a győri Olimpiai Sportparkban. Fotók: Mészáros Mátyás

 

Korábban írtuk:

Az Audi ETO női kézilabdacsapata hétfő este 6 órakor tartja hagyományos évadnyitóját.


Az eredeti helyszín a győri Dunakapu tér lett volna, a rossz időjárás miatt azonban változatlan időpontban az Olimpiai Sportpark ad otthont az ingyenes rendezvénynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában