strandröplabda

2020.07.10. 12:19

Augusztusra lehet kész a komplexum

Jól halad az építkezés a győri Széchenyi-egyetem melletti sportparkban, ahol június óta dolgoznak a szakemberek az új, nemzetközi szabványoknak is megfelelő, strandsportokra szakosodott komplexum kialakításán.

Németh Richárd

Fotó: Huszár Gábor

A létesítményt a SZESE Győr röplabdaszakosztálya társasági adóból és jelentős városi önrész bevonásával építteti, de nem csak a strandröplabda szerelmesei hódolhatnak majd itt szenvedélyüknek.

„A tervezéskor figyelembe vettünk más sportágakat is. A nemzetközi szövetség előírásainak megfelelő strandröplabdapályákat építtetünk, de a méretek miatt a négy pálya helyén szabványméretű strandkézilabda- és strandfocipálya is kialakítható lesz. Ezzel a komplexummal belépünk abba a körbe, ahol kulturált és modern körülmények közt lehet nemzetközi versenyeket rendezni” – kezdte Szamosi Balázs szakosztályvezető, aki az építkezésről is beszélt.

„A munkaterületet júniusban adták át a kivitelezőnek, aki a pálya mellett kövezett részt alakít ki. Ehhez a térkőszegélyeket nemrég letűzték, míg a homokminta kiválasztása folyamatban van. Ez kulcskérdés, hiszen rengeteg feltételnek kell megfelelni. Nem jó, ha a homok porzik, nem lehet benne agyag, a víztől nem tömődhet össze, ezért speciális, mosott, a legkisebb szemcséjű, minősített sárga homokot fogunk használni. A nemzetközi szintű pályához zuhanyzó és villanyvilágítás is készül. A komplexum várhatóan augusztus végére lesz használható, lehetőség szerint jövőre pedig már ob-fordulót is szeretnénk rendezni benne” – folytatta, majd hozzátette: nagyon örülnek az új lehetőségnek.

„Aki ismeri Győrt, tudja, hogy strandröplabdát az utóbbi időben egyre avuló pályákon lehetett csak játszani. Az évente érkező árhullámok miatt az ártéri pályák víz alá kerülnek és emiatt a pályaszerkezet olyan mértékben roncsolódik, hogy a homok már nem képes elvezetni a vizet, így befüvesedik, agyagosodik és visszafordíthatatlan károkat szenved. Az új komplexum nagy előrelépési lehetőség, míg a régi pályáknak új funkciókat kell keresni és akár homokos fitneszpályaként, akár másra fel lehet használni” – nyilatkozta Szamosi Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában