Női kézilabda

2024.05.11. 07:20

Rangadó – Minimum hét góllal kell győznie a Győri Audi ETO KC-nek – videó

A Győri Audi ETO KC szombaton 17.15 órától NB I-es mérkőzésen a Ferencvárost fogadja az Audi-arénában. A rangadó telt ház előtt lesz, hiszen minden jegy elkelt.

Kisalföld.hu

A két csapat története 110. összecsapására készül. Ami a két együttes közelmúltbeli harcát illeti, az utóbbi négy évben mindig a pályaválasztó volt a zöld-fehér rangadó győztese.

Rangadó
A mostani szezonban eddig mindkét alkalommal elveszítették a rangadót Kristiansenék (fehérben), a bajnoki mellett az MK-ban is alulmaradtak.
Fotó: Flajsz Péter

Egymás elleni összevetésben egyébként az előző két évadban jobbnak bizonyultak a győriek az FTC-nél, ezúttal azonban a legalább hétgólos revans sem biztos, hogy elég az őszi, 28–22-es vereséget követően a bajnoki cím megvédéséhez. Ha sikerül is minimum ennyivel nyerni, ahhoz a Fradinak még egyszer ki kell kapnia, míg a győriek már nem hibázhatnak. Hat gólnál kisebb különbségű győri siker esetén szinte minden esély elszáll az aranyra. Hat gólnál a gólkülönbség dönt – ebben jelenleg 33 góllal jobban áll az ETO, de egy meccsel többet játszott –, míg a döntetlen vagy FTC-siker esetén szinte matematikailag is eldől a bajnokság a fővárosiak javára.

Ez az európai női kézilabda legnagyobb rangadója

„Megkönnyebbültünk, hogy bejutottunk a négy közé a Bajnokok Ligájában – kezdte a klub honlapján Per Johansson vezetőedző, aki első zöld-fehér rangadójára készül. – Nagyon tisztelem a magyar titánok összecsapását. Romániában a CSM-vel a Valcea és a Rapid Bucuresti ellen, Oroszországban pedig a Rosztov-Donnal a CSZKA Moszkva ellen vettem már részt hasonlón, de úgy gondolom, talán ez Európa legnagyobb rangadója. Nagyon tisztelem a Ferencvárost, amely tudja, hogy tegyen nekünk keresztbe, úgyhogy nagyon felkészültnek kell lennünk, mert ezúttal is nagy lesz a nyomás, és valószínűleg újabb magas hőfokú, kemény meccs vár ránk.”

A svéd szakember hozzátette: az egyetlen dolog, amit tehetnek, hogy igyekeznek javítani azokon a dolgokon, amelyekért ők felelnek.

„Legalább hét góllal szeretnénk nyerni, de ezt a különbséget nem kell tíz perc után, vagy már a félidőre elérnünk. Ha ez meglesz, a többi már nem rajtunk múlik. Meglátjuk, hogyan zárja az idényt a Fradi, de még mi is játszunk a Debrecennel. Jól ismeri egymást a két csapat, így nem igazán lesz meglepetés. Fontos lesz, hogy minden egyes alkalommal vissza fussunk, mert nekünk a szilárd, kemény védekezés a kulcs” – fogalmazott a svéd szakember.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában