Rendelkezések

2024.06.17. 15:33

Plébánosi áthelyezések a Rábaközben - Henczel Szabolcs Beledbe kerül

A győri egyházmegye kihirdette az auS

Kisalföld.hu

A püspöki rendelkezés értelmében távozik posztjáról Henczel Szabolcs atya, Szany, Rábaszentandrás, Sobor, Egyházaskesző, Várkesző plébánosa. Püspöke Beled plébánosává nevezte ki Szabolcs atyát, illetve ő látja el augusztus elsejétől Mihályi, Kisfalud, Vica és Vadosfa lelkipásztori teendőit is. Henczel Szabolcs helyét a szanyi plébánián Méry László segédlelkész veszi át. 

Smudla Tamás, beledi plébánost kinevezték Halászi plébánosává Püski, Dunaremete, Kisbodak és Dunasziget lelkipásztori ellátásával.

Henczel Szabolcs Szanyból a beledi plébániára kerül a rendelkezések szerint. Fotó: Kisalföld archívum

Gulyás Vilmos segédlelkészt a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda iskolalelkészévé nevezték ki. Ézsöl Krisztián újmisés, aki Kapuváron is szolgált, a Tatai Szent Imre-plébánia segédlelkésze lesz. Horváth Csaba szintén újmisés atyát a kapuvári plébániára helyezték, mint segédlelkészt. 

Henczel Szabolcs szokásos heti hírlevelében tudatta áthelyezésének hírét híveivel plébániája közösségi oldalán. "Kijelentem, hogy fiúi engedelmességgel elfogadva és a rám bízott közösségek híveiben nem csalódva, jó szívvel veszek búcsút papi életem legszebb falusi éveitől. Szerettem és szeretni is fogom, imáimmal támogatva Krisztus szanyi, egyházaskeszői, rábaszentandrási, várkeszői és sobori népét, hálával tartozom az elmúlt hat esztendőért, amit itt tölthettem. Plébánosi helyemet egy fiatal és lelkes lelkipásztor, Méry László atya veszi át. A Szentlélek új fuvallatával eltöltött, értékes kincset kapnak ajándékba a kedves testvérek, kérem, fogadják szeretettel és segítség őt szép szolgálatában. Mindezen ismeretek fényében kérem, hogy amilyen Krisztus-képről tanúságot tettem papi szolgálatommal itt, plébánosként, engedjék meg, hogy Krisztus-képet rajzolva szíveikbe vehessek búcsút személyes és közösségi életem ezen időszakától. Szomorkodás helyett örömmel és imáinkkal kísérjük lelkipásztoraink papi életét!"-kérte híveit Henczel Szabolcs, a szanyi plébániáról távozó plébános.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában