Labdarúgás

2024.05.13. 11:46

Megyei foci - Rigó Dávid mesternégyesével győzött az Üstökös FC Bácsa + edzői nyilatkozatok, tabella

Sok helyzet, biztos vendégsiker Gönyűn

Kisalföld.hu

A szünet után jobban játszott a fehér mezes Gönyű, de ennyi nem volt elég a listavezető ellen. Fotó: NAgy Gábor

Davita-Gönyű-Koroncó 0–3 (0–1) 
Gönyű, 200 néző. V.: Bíró. 
Gönyű: Boros – Szilvágyi (Vedres), Kovács K., Balog Z., Varga P. (Varga Cs.), Koncsag (Bodó), Tarcsa, Puter, Milos, Gere (Böcz), Varga Zs. Edző: Harcz István. 
Koroncó: Kokas – Molnár M., Csete (Bodó), Fekete (Domján), Veller, Nagy P., Bieder, Lampert (Horváth R.), Horváth D. (Sipőcz), Görcs, Molnár T. Edző: Makkos Tamás. 

Gsz.: Veller, Nagy P., Horváth D. 
27. p: Jobb oldalról a tizenhatoson belül keresztbe lőtt labdát Nagy Patrik lőtte a hosszú sarokba. 0–1. 
66. p: Az előrerúgott labdával Veller gyönyörű átvétel után fordult kapura és a kapus alatt a hálóba passzolt. 0–2. 
79. p: Ismét egy előrerúgott labdával, ezúttal Horváth Dávid lépett ki és az elfekvő kapus felett elegánsan a hálóba emelt. 0–3. 
A mérkőzés elejét megnyomta a bajnoki cím várományosa, több helyzetet is kidolgozott, de csak kapufáig jutott. Ebben az időszakban a hazaiaknak is adódtak lehetőségeik kontratámadásokból. A félidő közepén sikerült megszerezni a Koroncónak a vezetést, és a félidő végéig maradt is a fölény. A második félidőt a hazaiak is bátrabban kezdték, ekkor kiegyenlítődött a játék, azonban egy gyönyörű egyéni megmozdulás után növelni tudta előnyét a vendégcsapat. Ezután kitámadtak a hazaiak, és sikerült a Koroncónak eldöntenie a mérkőzést. 
Jók: Boros, Kovács K., Tarcsa, Varga Zs., ill. Nagy P., Bieder, Görcs, Mol- nár T. 
Harcz István: – Az első félidőben nem hittük el, hogy van keresnivalónk, az ellenfél bajnokesélyesként játszott. A második félidei játékunkkal viszont meglepetést is okozhattunk volna. 
Makkos Tamás: – Végig irányítottuk a mérkőzést, rengeteg helyzetet kihagytunk az elején, és félő volt, hogy ez visszaüt. A végén azonban sikerült megnyugtató különbséggel nyerni. 

Hegykő–Vitnyéd 1–2 (0–0) 
Hegykő, 450 néző. V.: Horváth M. 
Hegykő: Majer – Kóczán M. (Horváth V.), Kóczán B., Galambos, Bokán (Varga D.), Török, Nyerges M., Ratatics, Fényes, Nyerges G., Bertha. Edző: Bojan Lazic. 
Vitnyéd: Germán M. – Sulyok, Németh M., Hécz, Tamás (Kovács A.), Papp R., Varga G. (Kleizer), Domján (Szalai András), Szalai Attila, Pankotai, Horváth A. (Szakács M.). Edző: Kiss Ákos. 
Gsz.: Varga D., ill. Németh M., Papp R. 
Küzdelmes, jó mérkőzésen nem érdemelt vereséget a hazai csapat, amelynek a második félidő alapján még esélye is lett volna a győzelemre. 
Jók: mindenki, ill. Germán M., Kovács A., Németh M., Pankotai, Hécz, Varga G. 
Bojan Lazic: – Nem érdemeltünk vereséget. A srácok kitartóan, jól játszottak. Gratulálok a csapatomnak, megyünk tovább. 
Kiss Ákos: – Döntetlenszagú mérkőzésből mi jöttünk ki győztesen. 

Abda-VVFK Bau–Lipót Pékség 1–3 (1–1) 
Abda, 100 néző. V.: Krasznai. 
Abda: Takács B. – Tóth K., Korsós, Kerékgyártó, Maidics, Babayigit, Visy (Vígh N.), Szücs G. (Boros), Kovács B., Wágenhoffer, Balogh L. Edző: Knauz Csaba. 
Lipót: Vedrődi – Monda, Gergely, Deákovits, Gaál-Horváth, Borsodi (Herczeg), Szimhardt (Horváth Á.), Buglyó, Mayer (Wurm), Gáncs (Tankovics), Sipos. Edző: Borbély Attila. 
Gsz.: Maidics, ill. Gaál-Horváth, Mayer, Tankovics. 
Két sportszerű csapat összecsapásán a helyzeteiket jobban értékesítő vendégek nyertek. 
Jók: Balogh L., Wágenhoffer, Tóth K., ill. Vedrődi, Gaál-Horváth, Szimhardt. 
Knauz Csaba: – Az egész bajnokság során most találkoztam először korrekt játékvezetői hármassal, akik nem szerepelni akartak. Sportszerű, jó ellenféltől kaptunk ki. 
Szabados Gábor megbízott edző: – A korai hátrány ellenére végig nyomást tudtunk helyezni ellenfelünkre, azonban ez hatékonyságban nem mutatkozott meg, a végén pedig kapusunk bravúrjai is kellettek a győzelemhez. Gratulálok a csapatnak. 

Kapuvár–Ménfőcsanak 3–0 (1–1) 
Kapuvár, 250 néző. V.: Baán. 
Kapuvár: Kóczán – Horváth P., Szűcs A. (Eckhardt), Kalmár D. (Böcskör), Kapa Martin, Tar (Kapui), Németh L., Árki, Purt (Sárándy), Varga T. (Bognár), Kapa Márkó. Edző: Varga Péter. 
Ménfőcsanak: Turi – Maksimchuk (Béres), Kalmár P., Németh Á., Fekete Sz., Fördős (Tóth E.), Németh A., Bergendi, Buruzs (Kovács P.), Gerencsér, Horváth A. Edző: Nemes Ferenc. 
Gsz.: Árki (2), Kapui. 
A hazai csapat ugyan küzdelmes mérkőzésen, de behúzta a győzelmet. 
Jók: Árki, Szűcs A., Kalmár D., Kapui, ill. senki. 
Varga Péter: – A héten három mérkőzésünket sikerült megnyerni. Sokszor szenvedtünk, fáradtak voltunk, de a hálás közönségünkkel együtt sikeres hetet zártunk. 
Nemes Ferenc: – Kialakulóban lévő csapat vagyunk, tele amatőr hibával, amit a hazai csapat simán kihasznált. 

Mezőörs–Győrújfalu 4–0 (2–0) 
Mezőörs, 210 néző. V.: Bálintfi. 
Mezőörs: Varga P. – Böröczky (Kelemen), Debreceni, Kerékgyártó, Venczel, Szántó (Simon), Zámbó, Kreicz (Puzsoma), Végh (Nagy K.), Vári, Roll (Proceller). Edző: Bohner Roland. 
Győrújfalu: Tréger – Kovács D., Németh M., Kutich, Farkas P. (Takács J.), Bartalos (Dittrich), Nagy M., J. Nagy (Varga M.), Takács M., Simay, Jaczkó. Edző: Pozsonyi Márk. 
Gsz.: Venczel (2), Kreicz, Vári. 
A hazai csapat végig fölényben játszott, csupán szórványos ellentámadásokkal kísérletezett a vendégcsapat, így a Mezőörs teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. 
Jók: Venczel, Kreicz, Vári, ill. Kutich, Jaczkó, Simay. 
Bohner Roland: – Végig mezőnyfölényben játszottunk, sorra dolgoztuk ki a helyzeteinket, emiatt nagyobb különbséggel is megnyerhettük volna a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak. 
Pozsonyi Márk: – Helytálltunk a bajnokság egyik élcsapata ellen. Az egyetlen fájó pont, hogy sérülés miatt kellett cserélnem, az elkövető pedig megúszta. 

Üstökös FC Bácsa–Győrújbarát 4–0 (2–0) 
Győr, 150 néző. V.: Jakus. 
Bácsa: Kürnyek (Ács) – Bakus, Halász, Szabó Z., Rigó, Serfőző (Bartosik), Nagy M. (Bella), Bagó (Horváth N.), Sipos, Szabó B., Ferenczi (Pasztendorf). Edző: Germán Ferenc. 
Győrújbarát: Koncz – Varga R., Czanik, Gál (Rácz), Pintér, Posta, Tóth P., Baranyai (Detrik), Varga J. (Buza), Samodai (Lakatos), Szabó Sz. Edző: Tenk Balázs. 
Gsz.: Rigó (4). 
A remekül játszó hazai csapat Rigó Dávid vezényletével magabiztos győzelmet aratott a szerdai mérkőzés miatt fáradtabban mozgó vendégek ellen. 
Jók: mindenki (a mezőny legjobbja Rigó), ill. Tóth P. 
Germán Ferenc: – Köszönöm a csapatnak a születésnapi ajándékot, hogy ezzel a szép győzelemmel kedveskedtek nekem. Szinte tökéletes játékot nyújtottunk mind támadásban, mind védekezésben. Igazi csapat voltunk. 
Tenk Balázs: – Fásultság, tompaság, unalom, de mondhatnám, mint a nagyok: egy héten három idegenbeli mérkőzés kifárasztotta a csapatot. 

A bajnokság állása

 1.Koroncó221903642357
 2.Mezőörs211713671352
 3.Győrújbarát221426542644
 4.Vitnyéd221327492941
 5.Lipót211254432541
 6.Kapuvár2210210453732
 7.Hegykő211029313632
 8.Bácsa228410453528
 9.Abda228212325426
 10.Gönyű217014285921
 11.Ménfőcsanak*216114294818
 12.Győrújfalu223217215911
 13.DAC21111911754
*A Ménfőcsanaktól 1 pont levonva.          

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában