Prevenció

2024.05.23. 18:50

A szűrések életet mentenek – Női szűrőnapok a Karolina Kórházban Mosonmagyaróváron

Ismét nagy sikerrel rendezte meg a női szűrőnapokat a Moson Megyei Nők Egyesülete és az egészségfejlesztési iroda a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban. Két napon keresztül különféle szűrésekkel, tanácsadásokkal várják az érdeklődőket.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Moson Megyei Nők Egyesülete és az egészségfejlesztési iroda csütörtökön után pénteken 14–17 óra között szervezi meg a XIV. Női Szűrőnapokat a Karolina Kórház-Rendelőintézetben. Számos szűréssel, tanácsadással készültek a kétnapos prevenciós eseményre.

Ratkay Katalin, a Moson Megyei Nők Egyesülete elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a tizennegyedik alkalommal megrendezett eseménynek is ismét nagy a sikere. Ez nem jöhetett volna létre az egészségfejlesztési iroda nélkül.

Az egyesületi elnök a prevenció élharcosaként mutatta be dr. Antal-Varga Dóra háziorvost, a rendezvény fővédnökét.

– Akkor forduljunk orvoshoz, amikor még nincs fájdalom, nincs tünet. A betegségek döntő többsége gyógyítható, ha időben felismerik – emelte ki a mosonmagyaróvári hospice-hárban is tevékenykedő doktornő, aki javasolta, az éves kötelező szűrővizsgálatokon is vegyünk részt, és ne féljünk orvoshoz fordulni. Ösztönözzük a szűrésekre barátainkat, ismerőseinket is.

Pénteken lesz tüdőgyógyászati-, szív- és érrendszeri-, dietetikai, nőgyógyászati, reumatológiai, gasztroenterológiai tanácsadás, csontsűrűség-, hallás-, tapintásos emlővizsgálat, nőgyógyászati ultrahangvizsgálat, és egy fontos újdonság, a zöldhályog szűrés. Női témákról – családtervezés, fogamzásgátlás és változókori problémák – is lehet beszélgetni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában