Férfi kézilabda

2024.04.14. 12:29

NB I/B – Szoros meccsen újabb ETO-UNI-győzelem

A férfi kézilabda NB I/B-ben a Győri ETO-UNI FKC a szünetben még kétgólos hátrányban volt, de a második félidőben a maga javára fordította a mérkőzést.

Kisalföld.hu

Rákosmente–Győri ETO-UNI FKC 23–25 (15–13)

Budapest, NB I/B-s férfimérkőzés, 250 néző. V.: Sándor, Szabó B.

ETO-UNI: PÁSZTOR – Szabó Á. 2, Kathi 3, Ásványi, GERDÁN, LANG 8, PAÁR 4. Cs.: Varga (kapus), Koncz 1, Mátés 1, Nagy M., Sövegjártó, TAKÁCS 5, Radvánszki, Bali 1, Szabados. Edző: Bencze József.

Az találkozó első 10 percében a zöld-fehérek kétgólos előnyt tudtak kialakítani, azonban a Rákosmente vissza tudott zárkózni (14. perc: 7–7). Bencze József időkérése után Kathi, Takács és Lang góljaival ismét előnybe kerültek a vendégek, amit a félidő utolsó részéig sikerült tartaniuk (24. perc: 10–12). A 28. percre azonban felzárkózott a hazai csapat, és az utolsó két percben ők szereztek kétgólos előnyt (15–13).

A második félidő első gólját Lang szerezte, majd Ásványi kiállítása után Pásztor védett. A következő percekben is Pásztor bravúrjai vitték előre a zöld-fehéreket, sok hibával játszott az ETO, és nem sikerült utolérni a hazaiakat (40. perc: 19–16). Kathi, majd Takács góljaival csökkent a különbség, majd a 46. percben Szabó Ádám góljával lett ismét döntetlen (19–19). Az utolsó negyed órában fej fej mellett haladtak a csapatok, majd egy 2x2 perces kiállítás segített a győrieknek, hogy előnyt szerezzenek. Az utolsó három percben Szabó és Lang góljai biztosították be az ETO győzelmét.

Bencze József: – Nagyon parázs mérkőzésen vagyunk túl, de a legfontosabb, hogy sikerült a magunk javára fordítani a találkozót egy kiélezett végjátékban. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, már az őszi hazai találkozó is az volt, és most bebizonyította a Rákosmente, mennyire lelkes és képzett fiatalokból álló együttes. A héten egy vírus ment át a csapatunkon, így csak az utolsó napokban tudtunk teljes kerettel készülni, ettől függetlenül nekünk minden mérkőzésen bizonyítanunk kell. Összességében nem játszottunk jól, de ki kell emelni a kiváló kapusteljesítményt, illetve a védekezésünk is összeállt a második félidőre, ennek köszönhetően tudtunk végül nyerni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában