Női kézilabda

2024.04.21. 20:34

NB I – Hat góllal kikapott Debrecenben a Motherson Mosonmagyaróvár, de még maradt esélye a bronzra

Szoros első félidő után végül hat góllal kapott ki az óvári gárda a DVSC otthonában. Pontszámban így lemaradt riválisától Gyurka János együttese, de az egymás elleni mérleg – pontazonosság esetén – az MKC-nak kedvezne.

Kisalföld.hu

DVSC–Motherson-MKC 33–27 (16–15)

Debrecen, Hódos Imre-csarnok, NB I-es női mérkőzés, 1300 néző. V.: Bócz, Wiedemann.

DVSC: Bartulovic – GROSCH 6, Vámos P. 3, Szabó N. 1/1, Haggerty 2, Jovovity, PETRUS 7. Cs.: Gabriel (kapus), PLANÉTA 3, Kácsor 4, Csernyánszki 3, Füzi-Tóvízi 2, Töpfner 2/2, Hornyák D. Edző: Szilágyi Zoltán. 

MKC: Szemerey – UDVARDI 3, Lancz 2, Pásztor 2, Ivancok 2, Tóth E. 4/2, STRANIGG ZS. 5. Cs.: Hadfi (kapus), TÓTH G. 6, Faragó 2, Albek 1, Varga E., Sztankovics. Edző: Gyurka János.

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2. Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

Az MKC 3–0-ával indított, de gyorsan egyenlített a DVSC (3–3). Hazai részről Petrus volt a húzóember, aki öt gólt szerzett az első félidőben, az óvári csapatból pedig a négygólos Stranigg volt a legeredményesebb. Nagy csatát hozott az első játékrész, és a csapatok nem is tudtak ellépni egymástól. A Loki 13–13 után zsinórban három gólt dobott, amire a Mosonmagyaróvár kettővel válaszolt, így a szünetben egy gól volt a különbség a két csapat között.
Fordulás után nyolc perc alatt csak két gól esett, azokat a hazaiak szerezték (18–15). Folyamatosan a Debrecen vezetett, de lőtávolon belül volt az MKC. Tóth G. 25–20 után két gyors góllal hozta közelebb a csapatot, de előbb Tóth E., majd Ivancok kapott két percet, és ez megpecsételte az Óvár sorsát.
A hajrában az volt a legfontosabb, hogy hat gólnál nagyobb különbséggel ne nyerjen a Debrecen, és ezt sikerült is összehozni. Ez azt jelenti, hogy a szezon végén pontegyenlőség esetén a Mosonmagyaróvár megelőzné a DVSC-t, mert az egymás elleni eredménye egy góllal jobb (30–23, 27–33), igaz, a Loki vesztett pontokat tekintve kettővel jobban áll.

Nyilatkozatok

Gyurka János: – Az első félidőben jól kézilabdáztunk, a másodikban viszont nagyon passzívvá vált a játékunk. Nem vállaltuk fel azokat a helyzeteket, amelyekből gólokat tudtunk szerezni. A Debrecennek több variációs lehetősége volt, nálunk nem mindenki egészséges, így nem voltunk százszázalékosak.

Szilágyi Zoltán: – Mindent megtettünk a mérkőzésen. Kicsit déja vu-érzésem van. A Vipers ellen egy hajszálon múlt, hogy nem tudtunk továbbjutni, és ezúttal is kevés hiányzott, hogy nyolccal nyerjünk, ez volt a célunk. A helyzetkihasználásunk nem volt jó, sok ziccert hibáztunk. A győzelemnek örülök, mindent próbálunk megtenni a bronzérem megszerzéséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában