Női kosárlabda

2024.04.23. 20:33

NB I – A bronzéremért játszhat a címvédő Sopron Basket

Hazai pályán is kikapott a Sopron Basket a DVTK-tól a női kosárlabda NB I elődöntőjében, így a fináléba a miskolciak jutottak be, a címvédő soproniak a bronzérmeért küzdhetnek tovább.

Kisalföld.hu

Yvonne Turneréknek (fehérben) nem volt esélyük a második meccsen sem.

Fotó: Tóth Zsombor

Sopron Basket–DVTK 60–74 (13–18, 19–20, 18–22, 10–14)

Sopron, NB I-es női elődötő, 2. mérkőzés, 1200 néző. V.: Kapitány, Nagy V., Söjtöry.

Sopron: PAPP K. 9/9, Fegyverneky 4, Böröndy 4, Varga A. 9/3, BROOKS 20. Cs.: Turner, Mompremier 5, Sitku 7/3, Toman 2. Edző: Gáspár Dávid.

Diósgyőr: AHO N. 9/9, LELIK 9/3, CHARLES 19, Jovanovics 7/3, Grigalauskyte 5. Cs.: Kányási 7/3, GARBIN 18/12, Aho T., Tenyér. Edző: Völgyi Péter.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a DVTK javára.

Gáspár Dávidnak hamar időt kellett kérnie. Ez jót tett a soproniaknak, akik Brooks vezetésével egy 6–0-lal egy pontra feljöttek, Charles azonban betörések után dobott duplák formájában tett róla, hogy ne forduljon a kocka. A negyedet  a kevesebbet hibázó Diósgyőr ötpontos előnnyel zárta. A másodikat 7–0-lal kezdte, és fordított a Sopron. Vendég időkérés és dupla után Papp újabb hármast dobott. A szakasz derekán váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A félidő hajrájában soproni eladott labdák és könnyű vendég kosarak következtek. A félidő Papp harmadik hármasával és hatpontos diósgyőri vezetéssel zárult.

A második félidőbens a Sopront Brooks szinte egymaga tartotta versenyben, de a DVTK elsősorban Lelik révén állandósított egy 5 és 10 pont közötti vezetést. A szakasz derekán Garbin triplájával 10 pontra nőtt a vendégelőny. A hazai időkérés után Sitku triplájával faragott hátrányán a Sopron. Ezt azonban nem tudta „meglovagolni”, a negyed hajrájában egy 7–0-t „repesztve” 14 pontos előnyre tett szert a DVTK. Varga hármasa után éledtek újra a hazai remények, 10 pontos vendégvezetésről kezdődött a negyedik negyed.

A Sopron játékosai pontatlanul dobtak, hátrányban erőltették a gyors befejezéseket – eredménytelenül, 17 pontra nőtt a különbség. Ekkor már az addig jól játszó Brooks is erőlködött, dobásai pontatlanok lettek. Bő 3 perccel a vége előtt Garbin triplájával csaknem 20 pontra nőtt a különbség, ezzel eldőlt, a 2015 óta a bajnokságot folyamatosan megnyerő soproni együttes ezúttal a bronzéremért játszhat.

Gáspár Dávid: – A DVTK okos és kemény kosárlabdát játszott Mindkét mérkőzésen megtalálták azokat a pontokat, hol kell támadni bennünket, megérdemelt a továbbjutásuk a döntőbe. Koncentrálunk a bronzmérkőzésre, ahol szintén számítunk szurkolóinkra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában