Torna

2024.04.05. 14:35

A győri Mészáros Krisztofer is döntős az eszéki vk-n

Kisalföld.hu

Mészáros Krisztofer

Eszéken zajlik a tornászok challenge világkupája. Az első selejtezős napon a nőknél Makai Lilla felemáskorláton első helyen kvalifikálta magát a döntőbe, míg Mayer Gréta ugáson másodiként lett finalista.

A férfiaknál Mészáros Krisztofer talajon és korláton is bejutott a vasárnapi döntőbe. Utóbbi szeren a legjobb pontszámot érte el, talajon szintén magas pontszámmal, másodikként lett finalista.
A tornászok számára az eszéki VK fontos felkészülési versenynek számít az Európa-bajnokság előtt. A kontinensbajnokságnak az olaszországi Rimini ad otthont április 24-től.

 Szűcs Róbert edző:

A győri Mészáros Krisztofernek két szeren is sikerült kifejezetten jó gyakorlatot bemutatnia. Kiss Balázs megcsinálta a ló gyakorlatát, annak a közepébe pontatlanságok csúsztak bele, Závory egyik elemét pedig nem fogadták el korláton, ezért keveset kapott. Holnap a férfi mezőny gyűrűn, ugráson és nyújtón folytatja a selejtezőket.  

Trenka János edző:

Mayer Grétának két jó ugrása volt, másodikként lett finalista ezen a szeren. Felemáskorláton Makai Lilla élete egyik legjobb pontszámát érte el, az éremért harcolhat vasárnap. A folytatásban gerendán és talajon selejteznek a női mezőny tagjai.

A magyarok eredményei és pontjai:

NŐK

Felemáskorlát

1.       Makai Lilla 13.400

Ugrás

2.       Mayer Gréta  13.000

FÉRFIAK

Talaj

2. Mészáros Krisztofer 14.050     

Korlát

1. Mészáros Krisztofer 14.700

               19. Závory Szilárd 12.200

Lólengés

            11. Mészáros Krisztofer 13.450

            17. Kiss Balázs 13.100

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában