Evezés

2024.03.22. 09:18

Taroltak a GYAC sportolói és edzői a Magyar Evezős Szövetség díjátadó gáláján

Rengeteg elismeréssel térhettek haza a Magyar Evezős Szövetség díjátadó gálájáról a GYAC sportolói és edzői.

Kisalföld.hu

A GYAC díjazott evezősei.

A Magyar Evezős Szövetség díjátadó ünnepségét Budapesten, a Magyar Sportok Házában tartották. Az ünnepségen a hagyományoknak megfelelően díjazták az egyes korosztályokban 2023 legeredményesebb versenyzőit és edzőit. Az esemény egyben a 2023-as Sport XXI díjátadó ünnepség is volt.

Idén először díjazták a masters kategóriában sikeres versenyzőket is. Lacsik Péter és Klausz Orsolya eredményeik és a klubban folytatott önkéntes munkájuk elismeréseként megérdemelten lettek az év evezősei kategóriájukban.

Az év felnőtt és utánpótlás egyesülete is a Győri Atlétikai Club lett. A paraegyesületek között a második helyet szerezte meg a GYAC. A Sport XXI-kategóriában is élen végzett a Győri AC.

Ami az egyéni díjakat illeti, az év felnőttedzője dr. Alföldi Zoltán, és ő kapta az év utánpótlásedzőjének járó elismerést is.

A nevelőedzőknél Krenák Mihály harmadik, a paraedzők között Nagy Gábor második lett.

Díjazták az Eb-4. női ifjúsági kormányos nélküli kettes tagjait, Bencsis Hellát és Füzi Boglárkát; vb-6. és Eb-3. férfi ifjúsági kormányos nélküli négyevezős tagjaként Csizmadia Ádámot; az Európa-bajnoki ezüstérmes férfi U23-as könnyűsúlyú kétpárból Szőllősi Balázst; a női U23-as könnyűsúlyú egypárban Eb-5. Fehérvári Esztert; a vb-ezüstérmes férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesből Szabó Bencét.

Az "Ezüstnégyes" elnevezésű tehetségprogram ösztöndíjasa Csizmadia Ádám lett.

A Sport XXI díjazottjai között is voltak győriek. Férfi tanuló T3-ban Papp Csongor 2., Kovács Kolos 3.; a férfi tanuló T4-ben Varga Benedek 2., Miklós Máté 3. lett.

Az ünnepség végén  Papp Oszkár, az egyesület szakosztályvezetője vette át az év evezős klubjának járó serleget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában