Szabadidő

2024.03.11. 11:44

Szépkorúak sportfesztiválja Sopronban

Páder Vilmos

Sopron ad otthont a Szépkorúak szerdája elnevezésű sportfesztiválnak. A Magyar Szabadidősport Szövetség a Soproni Városi Szabadidősport Szövetséggel közösen rendezi a sportolási lehetőséget a nyugdíjas korosztály számára.
A fesztiválon részt vesz Czene Attila olimpiai bajnok, az országos szövetség elnöke is.
- A Szépkorúak fesztiválját a Novomatic Arénában rendezzük március 13-án, szerdán 9 órától 13 óráig. A belépés ingyenes, a célunk, hogy a nyugdíjasok minél szélesebb körével ismertessük meg a mozgás egészségre gyakorolt kedvező hatását, a rendszeres mozgás fontosságát, szeretetét. Húsz féle, többségében játékos sportolási forma kipróbálására lesz lehetőség különböző korcsoportok számára - 65 év alattiak, 66-75 év közöttiek és 76 év felettiek korcsoportban.Kiemelt figyelmet fordítunk a célcsoport életkori sajátosságára, nem lesz test test elleni küzdelem, kerüljük a sérülés veszélyes elemeket, nem feledkezünk el a pihenésről sem. Lesznek olyan mozgásformák, amelyek nem tartoznak a költséges szabadidő-tevékenységek közé. Ingyenes szűrőprogramokat is biztosítunk. - vélekedett Kósa István, a soproni szövetség elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában