Teke

2024.03.19. 11:11

Női Szuperliga – Újra bajnok a győri Ipartechnika

Befejeződött a női teke Szuperliga, zárásként az Ipartechnika SE Győr a fővárosban, a Ferencváros elleni győztes mérkőzésen tette fel a koronát egész éves szereplésére.

Kisalföld.hu

A felnőttcsapat arany-, az ifi ezüstérmes lett.

Fotó: Picasa

Bár a mérkőzés előtt két pont előnnyel vezette ugyan a tabellát az Ipartechnika, de az újabb bajnoki cím megszerzéséhez a győrieknek legalább döntetlent kellett elérniük. A lányok azonban nem bízták a véletlenre a mérkőzés kimenetelét, hiszen remekül kezdték meg a mérkőzést. Hatos pálya lévén az első sorban hárman-hárman léptek pályára mindkét csapatból, és egyenletes jó teljesítménnyel Bálintfy Cintia 588, Tóth-Móricz Kata 583, Domján Tímea 580 fás eredményekkel lepte meg a hazaiakat, amellyel már 3–0-ra vezettek és 97 fa előnyük volt.

A második hármasban Hári Boglárka remek egyéni eredményével a Fradi részéről ugyan ráijesztett kicsit a győri csapatra, de ez sem szegte kedvét a lányoknak, mert Horváth Sarolta 573 fás eredményével és rutinos játékával megszerezte a napi győzelemhez és a bajnoki címhez szükséges negyedik egyéni pontot, így a találkozó befejezése után a helyszínen mindannyian boldogan vehették át a bajnoki címért járó serleget és az aranyérmeket.

FTC–Ipartechnika Győr SE 2:6 (3418–3456)

Eredmények: Bálintfy Cintia 588, Tóth-Móricz Kata 583, Domján Tímea 580, Tóth Katalin 589, Horváth Sarolta 573, dr. Frank Noémi 543.

Az ifjúsági csapat hasonló lehetőségekkel lépett pályára, de nekik ezúttal csak az ezüstérem jutott, mivel a sorsdöntő mérkőzésen 3:1-re (1050–1036) kikapott a ferencvárosiaktól.

Érthető a győri tekések boldogsága.

Szarvas Balázs, a MATESZ versenybizottság tagja az éremátadás után így értékelte a bajnoki címet eldöntő mérkőzést: "Remek hírverése volt a tekesportnak ez az összecsapás, kitűnő hangulatban, lelkes szurkolótáborok előtt, közönségszórakoztató mérkőzést játszottak a hölgyek. Bár a tét rányomta bélyegét a találkozóra, de összességében illett ez a mérkőzés a bajnokság színvonalas befejezéséhez.

Anduskáné Cseh Anikó Katalin, az Ipartechnika Győr SE elnöke boldogan értékelte a zárómérkőzést: "Mivel tudható volt, hogy a végig szoros bajnokság dobogós helyei az utolsó fordulókba dőlnek el, ezért szoros csatára számítottunk a Fradi ellen is. Megnyugtató volt, hogy az első sorban jelentős előnyt tudtunk kiharcolni, de utána is nagyon kellett koncentrálni a további egy pont megszerzésére. Az öröm mellett sajnálom a fiatalokat, akik pici különbséggel, de alulmaradtak a mérkőzésen, így ők ezüstéremmel térhettek haza."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában