Női kosárlabda

2024.03.09. 07:55

NB I – Sopronban az alapszakasz harmadik helye a tét

Szombaton 18 órakor a bajnoki címvédő a Szekszárdot fogadja a Novomatic-arénában.

Kisalföld.hu

Jelena Brooks (balra) nehéz meccsre számít a Szekszárd ellen.

Fotó: hunbasket.hu

Két hazai mérkőzése maradt hátra a bajnoki alapszakaszból a címvédő Sopron Basketnek. Az első a sorban szombaton 18 órától a Szekszárd elleni rangadó.

A két csapat egymás elleni mérlege az idei szezonban jelen pillanatban döntetlent mutat. A bajnoki alapszakasz szekszárdi mérkőzésén a tolnaiak magabiztos sikert arattak a zöld-sárgák felett. Gáspár Dávid együttese tanult az akkori vereség során elkövetett hibákból, és a februári Magyar Kupa negyeddöntőn kiegyensúlyozott játékkal, mentálisan végig erős állapotban maradva kiharcolta a jövő hétvégi, győri négyes döntőn való részvétel jogát.

A győzelem ugyanakkor vezéráldozattal is járt, hiszen a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia hetekre kidőlt a sorból. A soproniak helyzetét tovább nehezíti, hogy vasárnap, a Pécs elleni bajnoki első félidejében Yvonne Turner ujjában letört egy csontdarab, így újabb kulcsembert veszített el a Sopron Basket. Mindez komoly fejtörést okoz a szakvezetés számára a soron következő feladatok előtt.

Az ilyen szituációkban a rutinos játékosokra is nagyobb teher hárul. Éppen ezért Jelena Brooks nyilatkozott arról, mit vár a szombati rangadótól.

"Pécsen az első félidőben a védekezéssel voltak gondok. Akadtak jó periódusok, de sokat hibáztunk. Ezeket kell kijavítani a folytatásra. Nem lesz könnyű a Szekszárd ellen. Első perctől kezdve koncentrálnunk kell. A hiányzókat csapatként kell pótolni, együtt kell harcolnunk, és akkor meglehet a győzelem" – mondta a szerb játékos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában