Férfi kosárlabda

2024.03.02. 20:23

NB I – Nagy verést kapott Zalaegerszegen a Sopron KC

Gyakorlatilag esélyük sem volt a soproniaknak a győzelemre a ZTE vendégeként.

Kisalföld.hu

Simán kikapott a ZTE vendégeként a Sopron KC.

Fotó: PrKata

ZTE–Sopron KC 96–71 (22–15, 26–21, 22–23, 26–12)

Zalaegerszeg, NB I-es férfimérkőzés, 1800 néző. V.: Goda, Győrfy, Frányó.

ZTE: HICKS 15/3, PAIGE 23/6, Szalay, Ipke 3, TÓTH Á. 17. Cs.: Osztojics 6, EMBO 20/3, Csuti 3/3, KELLER 7/3, Németh Á. 2, Makkos, Simó. Edző: Matthias Zollner. 

SKC:  Nichols 15/6, Mathis 12/6, Griffin 13/3, Schöll, Sidibe 4. Cs.: MOLNÁR 7, Csendes 5/3, GILL 8, Meszlényi 5/3, Sitku 2, Polster. Edző: Gasper Potocnik.

A hazaiak állva hagyták a tompán, enerváltan kezdő soproniakat, bő 2 perc elteltével 9–2-es ZTE-vezetésénél időt kért Potocnik. Átmenetileg kiegyenlítetté tette a játékot az SKC, de a szakasz derekától a hazaiak sorra megszerezve a soproni palánk alatt a lepattanókat a negyed hajrájára 10 pont fölötti előnyre tettek szert. A szakasz hajrájában megszerezte első kosarát a soproniak a napokban szerződtetett légiósa Gill, a negyed végén 7 pontra csökkent a zalai előny.

A második etap kosár plusz büntetős hazai akcióval indult, majd állandósult a tíz pont körüli különbség. A ZTE Tóth és Hicks kosaraival tartotta előnyét, arról pedig, hogy ne szakadjon le az SKC, arról Gill és Molnár gondoskodott. A szakasz derekán a zónából labdákat szerezve öt pontra feljöttek a soproniak, akiknél Meszlényi hármast dobott. Embo triplája adott nagy lökést adott a hazaiaknak, akik a félidő hajrájában a 8–0-s rohamot vezettek. Az SKC kosárcsendjét  Sidibe törte meg, a félidő végén váltva estek a kosarak, szünetben 12 ponttal vezetett a ZTE.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, állandósult a 10 és 15 pont közötti hazai vezetés, Paige vezérletével tartotta "tízen túli" előnyét a ZTE. Bár több felzárkózási kísérletnél is kapkodtak az SKC játékosai, a szakasz derekán Nichols és Mathis triplájával 6 pontra feljöttek a vendégek. Ennél azonban nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez az SKC, amelynek játékosai egyénieskedni kezdtek, több labdát is eladtak, a negyed hajrájában 14 pontos hátrányba kerültek. A negyed Griffin hármasával és 11 pontos hazai vezetéssel zárult.

A zárószakasz elején gyorsan eldöntötte a találkozót a Keller vezérletével a szakaszt 13–2-vel kezdő és ezzel előnyét 20 pont fölé "hizlaló" ZTE. A hajrában már mindkét oldalon a cserék játszottak, volt már 30 pont is a felek között. A Sopron csak rövid időszakokban játszott igazán jól, így simán kikapott.

Gasper Potocnik: – Megérdemelte a ZTE a sikert, mert végig ránk erőltette az akaratát. Mi nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna. A teljesítményünk nem volt méltó a Sopronhoz, ezért elnézést kérünk szurkolóinktól, különösen azoktól, akik elkísértek bennünket. Jönnek még fontos meccsek, dolgoznunk kell tovább.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában