Férfi kosárlabda

2024.03.10. 21:39

NB I – Balszerencsés soproni vereség

A végjáték nem sikerült jól a Sopron KC-nak, így hat ponttal kikapott hazai pályán az Albától.

Kisalföld.hu

A fehér mezes soproniak nagy csatában maradtak alul.

Fotó: Wölfinger Béla/SKC

Sopron KC–Alba Fehérvár 95–101 (24–30, 25–16, 23–24, 23–31)

Sopron, NB I-es férfimérkőzés, 1500 néző. V.: Praksch, Söjtöry, Földesi Á.

SKC: NICHOLS 28/12, Meszlényi 3/3, Griffin 11/9, GILL 9, MOLNÁR 13. Cs.: Sidibe 4, Csendes 3/3, Schöll, MATHIS 19/15, Fazekas 2, Sitku 3/3. Edző: Gasper Potocnik. 

Alba: CHAMBERS 23/9, Roberts 9/3, Kass, BARNETT 23/9, DICKEY 19. Cs.: Balogh M. 2, VOJVODA 19/3, Takács M. 6/6. Edző: Alejandro Zubillaga.

Molnár révén a hazaiak szereztek vezetést, de erre 5 ponttal feleltek a fehérváriak. Griffin és Nichols hármasával visszaszerezte a vezetést az SKC. A negyed közepén, Meszlényi hármasa után az SKC kezdő ötösének minden játékosa "beköszönt" az Albának. Ezt követően azonban kapkodni kezdtek a hazaiak, és az eladott labdákat büntetve egy 9–0-val fordított és el is lépett az Alba. A negyed végén váltva estek a kosarak, az Alba Vojvoda és Barnett vezérletével hatpontos előnnyel zárta az első 10 percet.

Roberts hármasára Sitku felelt triplával a második etap elején. Utána ugyan megvoltak a tiszta helyzetek soproni oldalon, de ezek rendre kimaradtak, így nem tudott közel kerülni a tabella második helyén álló riválisához az SKC, amelynek Dickey zsákolása után 10 pontra nőtt a hátránya. Potocnik érthető időkérése hatásos volt, a szakasz derekán egy gyors 8–0-val sikerült 2 pontra felzárkózni a vendéglátóknak. Az Alba időkérése nem törte meg a hazai gárda lendületét, amely remekül védekezve, labdákat és könnyű kosarak mellett triplákat is szerezve "eszelős" 22–4-es rohammal 8 pontos előnnyé alakította a nem sokkal korábbi 10 egységnyi hátrányt. A félidő végén jórészt büntetőkkel 3 pontra jött föl az Alba.

A második félidő Gill egy jó büntetőjével indult, amelyre Dickey felelt szép center kosárral, Barnett triplája után pedig újra a vendégek vezettek. Erőlködtek, egyénieskedtek a soproniak, a jól védekező Alba ezt egy 11–0-s rohammal büntette, érthető volt, hogy nem egészen két és fél perc elteltével időt kért Potocnik. Az első hazai akciókosárra csaknem három és fél percet kellett várni – Griffin szerezte. A szakasz derekán Molnár kosaraival tapadt ellenfelére az SKC, hogy ne fordítson arról Dickey, Chambers és Vojvoda révén büntetőkből "gondoskodtak" a vendégek. Csendes hármasa váltott ki nagy hangzavart a lelátón, de erre is volt válasza Chambersnek. A szakasz hajrájában zónára átállva labdákat szerzett, Mathis két triplájával fordított, és 2 pontos előnnyel várta a negyedik negyedet az SKC.

Ennek elején Roberts egalizáló ziccerére Nichols és Mathis révén két triplával felelt a hazai együttes. A tavaly még Sopronban játszó Barnett szinte egymaga hozta fel 1 pontra a vendégeket, akik a szakasz derekán Vojvoda kosarával át is vették a vezetést. A soproni kapitány Molnár pillanatai következtek, kosaraival négy ponttal ellépett az SKC. Chambers és Dickey révén azonban fordított az Alba. A drámai hajrában váltva estek a kosarak, váltva vezettek a csapatok. Nichols egy az egyben verve Chambers-t visszaszerezte nekünk a vezetést, ám 13 másodperccel a vége előtt Takács triplájánál némi "gondolkodás" után magába "szippantotta" a labdát a gyűrű. Időkérés után a bedobásból a hazaiak eladták a labdát, így egy remek mérkőzésen végül fehérvári siker született.

Gasper Potocnik: – Jó mérkőzést játszottunk, a legjobbunkat nyújtottuk. A játék sok eleme azon a szinten valósult meg, amelyet elvárunk. Nagyon jó csapat ellen játszottunk, és az utolsó pillanatig versenyben voltunk a győzelemért. Azt hiszem, megszerezhettük volna, de ilyen a sport, egyszer nyersz, egyszer veszítesz az ilyen helyzetekben. Sajnos ezúttal nem állt mellénk a szerencse, de azt kell látnunk, hogy a vereség oka a védekezésben volt, ebben javulnunk kell. Hazai pályán közel száz pontot dobtunk, mégis vesztettünk, így ez az a része a játéknak, ahol nagyobb hatást kell gyakorolnunk, amiben javulnunk kell. A játékosaim a legjobbjukat nyújtották, a szurkolóknak pedig köszönjük a támogatásukat. Ki kell elemeznünk a mérkőzést, hogy tanulhassunk belőle, de közben készülnünk kell a hátralévő találkozókra is. Minden meccs számít, és mi ezzel a mentalitással megyünk tovább. Készülünk, keményen dolgozunk, és a legjobbunkat nyújtjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában