Iskola után

2024.03.29. 09:34

Mezőörsi tanárok is teljesítették a Róma Maratont

A mezőörsi Magyar Műhely ÁMK két pedagógusa, Horváth Nándor angoltanár és Molnár Anita tanító a közelmúltban Rómában teljesítette a maratont, melyen közel 19 ezren indultak.

Kisalföld.hu

Horváth Nándor és Molnár Anita Rómában.

A kitartás szimbólumává váló futást (42.195 méter) a világ számos nagyvárosában megrendezik minden év tavaszán. Horváth Nándor élete első nagy megmérettetését 2015-ben Budapesten teljesítette. Eddig 86 félmaratont (21097,5 méter) és a mostanival együtt 16 maratoni távot is maga mögött tudhat, nem kevesebb mint 8 országban. Jövőbeni tervei között szerepel Athén és Velence. Lelkesedését gimnazista diákjai is átvették, vannak akik napi rendszerességgel futnak, versenyeznek.

Horváth Nándort a diákjai is követik a futásban.

Molnár Anita négy éve dédelgetett álma vált valóra a római megmérettetésen. Neki 23 félmaraton után ez volt az első 42 km-es távja. A legnagyobb élményt számára a Szent Péter-téren való átfutás jelentette, az isteni kegyelem működése, a mentális erő. Az első tanító mindenki számára meghatározó az életben. Anita diákjait kitartásra, együttműködésre, a „soha nem adom fel” szemléletre neveli. Elmondása szerint nemcsak önmagáért futott, hanem a diákjaiért, a hivatásáért is. Hálás a barátainak, hogy elkísérték, erőt adtak számára és az utolsó 500 méteren a magyar lobogót elővéve, büszkén az égre emelve érhetett be a célba.

Molnár Anita élete álma valósult meg Rómában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában