Labdarúgás

2024.03.25. 10:13

Megyei foci - Negyedóra alatt döntött a Hegykő Kapuváron - fotók és edzői nyilatkozatok + tabella

Kétszer is vezetett, de aztán kikapott az éllovas Mezőörs.

Kisalföld.hu

Meglepetésre a Hegykő négy gólt lőve győzte le otthonában a Kapuvárt. Fotó: Csapó Balázs

Kapuvár–Hegykő 1–4 (0–3) 
Kapuvár, 350 néző. V.: Erdélyi. 
Kapuvár: Csáktornyai – Szűcs A., Kalmár (Rózsavölgyi), Tar (Horváth Sz.), Németh L. (Böcskör), Árki, Purt, Kapa Martin (Bognár), Kapa Márkó, Póczik, Sárándi (Eckhardt). Edző: Varga Péter. 
Hegykő: Mayer – Kóczán M. (Nyerges), Kóczán B., Galambos, Halász M., Zombó, Fényes, Horváth V., Berta (Ratatics), Török, Bokán. Edző: Bojan Lazic. 
Gsz.: Rózsavölgyi, ill. Kóczán, Horváth V., Sárándy (öngól), Bokán. 
Kiállítva: Zombó (75.). 
A nagy szélben a kapuvári csapat gyorsan hátrányba került, a 4., a 8. és a 15. percben is a kapuba talált a Hegykő. A második félidőre már kiegyenlített lett a játék, helyzetekig is eljutottak a hazaiak, s bár előbb a vendégek szereztek újabb találatot, a hajrában szépíteni tudott a Kapuvár. Összességében a hazai együttes kapitális hibáinak köszönhetően a vendégcsapat az első negyedórában eldöntötte a mérkőzést. 
Jók: senki, ill. mindenki. 
Varga Péter: – Az első tizenöt percben eldőlt a mérkőzés. Ellenfelünk teljesen megérdemelten nyert. Gyengén futballoztunk. Lesz ez még ennél jobb is. 
Bojan Lazic: – Nagyon jó ellenfél ellen játszottunk, ám az első perctől kezdve a mi akaratunk érvényesült a pályán. Jó időben rúgtuk a gólokat, végig irányítottuk a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak és büszke vagyok rájuk. Sok sikert a Kapuvárnak. 

Mezőörs–Üstökös FC Bácsa 2–3 (1–1) 
Mezőörs, 160 néző. V.: Fehér. 
Mezőörs: Somogyi – Böröczky, Kerékgyártó, Proceller (Végh T.), Vadász, Tóth L., Zámbó, Kreicz (Venczel), Tóth M., Simon, Nagy K. (Kelemen), Vári. Edző: Bohner Roland. 
Bácsa: Kürnyek – Bakus, Szabó Z., Gelencsér, Kalmár, Serfőző (Bartossik), Nagy M., Horváth Á. (Halász), Sipos, Szabó K. (Ferenczi), Bauer. Edző: Germán Ferenc. 
Gsz.: Nagy K., Venczel, ill. Kalmár (3). 
Nagy szél, szélsőséges időjárás uralkodott a mérkőzésen, ettől függetlenül jó összecsapást láthatott a közönség. A Mezőörs meddő fölényben játszott, de a helyzeteit jobban értékesítő vendégcsapat megérdemelten vitte el a három pontot. 
Jók: senki, ill. az egész csapat. 
Bohner Roland: – Az óriási mezőnyfölényünk ma nem vezetett győzelemhez. Kétszer is vezetést szereztünk a mérkőzésen, a meccs végén mégis mi hagytuk el vesztesen a pályát. A hibáinkat mindenféleképpen javítanunk kell. Gratulálok a Bácsának. 
Germán Ferenc: – Irreális időjárási viszonyok között a csapat nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő. Szerintem a játék képe alapján megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. 

Győrújfalu–Vitnyéd 0–1 (0–0) 
Győrújfalu, 100 néző. V.: Mészáros N. 
Győrújfalu: Tréger – Kovács D., Németh M., Farkas P., Bartalos (Dittrich), Nagy M. (Kutich), Farkas T., J. Nagy, Takács M., Simay, Jaczkó. Edző: Pozsonyi Márk. 
Vitnyéd: Germán M. – Sulyok, Németh M., Hécz, Tamás (Kleizer), Papp R., Varga G. (Pankotai), Nyakas, Szalai A., Horváth A., Kovács A. (Szakács M.). Edző: Kiss Ákos. 
Gsz.: Németh M. 
Egyenlő erők küzdelmében egy vendégcsapat által értékesített büntető döntött. 
Jók: Tréger, Kutich, Jaczkó, Farkas P., ill. Szalai A., Hécz, Németh M., Germán. 
Pozsonyi Márk: – Le a kalappal a  játékosaim előtt. Egy pillanatig sem játszottunk alárendelt szerepet. Sajnos a tizenegyespárbajból nem jöttünk ki jól. 
Kiss Ákos: – Három pont, a többit hagyjuk... 

Davita-Gönyű–DAC Nádorváros 5–1 (0–0) 
Gönyű, 100 néző. V.: Bognár. 
Gönyű: Boros – Kovács K. (Puter), Balog Z., Gere (Kovács Á.), Böcz (Szilvágyi), Varga Cs., Tarcsa (Altrichter), Milos, Kertész, Bodó, Varga Zs. (Varga P.). Edző: Harcz István. 
DAC: Kiss A. – Béli, Keszei, Széles, Bata, Németh B., Szokolics, Matyi, Forgó, Gál (Ábrahám), Vörös (Joel). Edző: Mayer János. 
Gsz.: Gere, Milos, Kertész, Szilvágyi, Kovács Á., ill. Németh B. 
Kiváló játékvezetés mellett az első félidő eseménytelen játéka után a másodikban kicsit feljavultak a hazaiak, ami elegendőnek bizonyult a nagy különbségű győzelemhez is. 
Jók: mindenki, ill. senki. 
Harcz István: – Az első félidő defenzív játéka után ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. 
Mayer János: – Nincsenek szavak, nincsenek mondatok, nincs semmi. 

Koroncó–Győrújbarát 4–1 (1–1) 
Koroncó, 100 néző. V.: Csirke R. 
Koroncó: Kokas – Bodó (Horváth D.), Molnár M., Csete (Horváth R.), Fekete, Veller (Domján), Szabó Zs. (Görcs), Nagy P., Bieder, Lampert, Vörös-Torma. Edző: Makkos Tamás. 
Győrújbarát: Koncz – Varga R., Czanik, Gál, Dávid (Varga Zs.), Pintér M., Posta (Samodai), Detrik, Baranyai (Rácz), Varga J., Szabó Sz. Edző: Tenk Balázs. 
Gsz.: Veller (2), Szabó Zs., Horváth D., ill. Dávid. 
A „csípős” időben két azonos kaliberű csapat szállt harcba a három pontért. Kettő-egyes hazai vezetésnél a vendégek szabályosnak tűnő gólját a játékvezető nem adta meg, ami nagyban befolyásolta a mérkőzés alakulását. A vendégek a végére teljesen szétestek. 
Jók: Bodó, Nagy P., Fekete, Veller, ill. senki. 
Makkos Tamás: – Nagy taktikai csatában nagyszerű csapategységünknek 
köszönhetően, kicsit túlzott gólkülönbséggel, de megérdemelten nyertünk. 
Tenk Balázs: – A félidei korholás – a Koroncó vezetőjétől a játékvezető felé – hatott. Így jöttem rá, hogy a mezőgazdaságnak mégis köze van az oktatáshoz. 

Ménfőcsanak–Lipót Pékség 1–1 (0–1) 
Ménfőcsanak, 150 néző. V.: Bálintfi I. 
Ménfőcsanak: Turi – Makchinuk, Kalmár, Béres, Németh Á., Szabó, Németh A., Bergendi, Buruzs, Gerencsér, Horváth A. Edző: Nemes Ferenc. 
Lipót: Vedrődi – Monda, Gergely, Gaál-Horváth, Baróti (Tál), Szimhardt, Mayer, Szendeff (Borsodi), Tankovics, Végső, Sipos. Edző: Borbély Attila. 
Gsz.: Buruzs, ill. Szendeff. 
Változatos percekkel telt a találkozó első része, folyamatos játékkal rukkolt ki mindkét csapat, de igazi gólhelyzet csak a félidő végén alakult ki. A 44. percben egy formás vendégtámadás után Szendeff lépett ki a védők gyűrűjéből és mintegy 10 méterről a jobb alsó sarokba gurított. 0–1. Szünet után tovább folytatódott a mezőnybeli küzdelem, majd a 67. percben egy 18 méteres szabadrúgásból Buruzs B. egyenlített. 1–1. Az egyenlítés jót tett a mérkőzésnek, továbbra is a Csanak maradt támadásban, amit az elért szabadrúgások és szögletek is jeleztek. Összességében igazságosnak mondható döntetlen született, mert mindkét csapat bátran felvállalta a támadójátékot, veszélyeztették is a kapukat, de egy-egy helyzet kivételével a többi kimaradt. 
Jók: Makchinuk, Kalmár, Buruzs, ill. Monda, Végső. 
Nemes Ferenc: – A második félidei teljesítményünk alapján akár a győzelmet is megszerezhettük volna. Az őszi mérkőzésekhez képest a fejlődésünk megkérdőjelezhetetlen. 
Borbély Attila: – Továbbra sem sikerült átlépni a saját árnyékunkat. A küzdelmes mérkőzésen megijedtünk, ha helyzetbe kerültünk, így igazságos a pontosztozkodás. 

A bajnokság állása

 1.Mezőörs151212521237
 2.Koroncó151203412236
 3.Győrújbarát151023411532
 4.Lipót15843312028
 5.Vitnyéd15825352026
 6.Hegykő14815262625
 7.Kapuvár15726352723
 8.Gönyű15609244518
 9.Ménfőcsanak*14518233115
 10.Bácsa15438332915
 11.Abda14428214014
 12.Győrújfalu15211214417
 13.DAC1501148561
*A Ménfőcsanaktól 1 pont levonva.          

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában