Jégkorong

2024.03.25. 14:44

MEFOB-bajnok lett a győri Széchenyi István Egyetem csapata

A tavalyi ezüstérem után idén a döntőt is megnyerte a Széchenyi-egyetem csapata a Testnevelési Egyetem ellen. A fináléban több mint 10 góllal nyertek a győriek a 3x3-as jégkorongban.

Kisalföld.hu

A győri Széchenyi-egyetem első csapata végzett az élen.

Idén két csapatot is indított a győri egyetem. Az egyes számú csapatban Fekete Botond, Vojnits Balázs, Odnoga Mátyás, Takács Balázs, Majoross Barnabás, Makovics Bence és Madácsi Benedek, a kettes számúban Geosits Levente, Wührl Géza, Szűcs János Máté, Róth Nándor, Farkas István Tamás, Csata Sebestyén és Csölle Dániel szerepelt.

Az előző kiíráshoz képest több, összesen tizenhárom csapat nevezett a MEFOB-ra, az Óbudai Egyetem például három csapattal is képviseltette magát, de a Műegyetem, a BGE és a Széchenyi-egyetem is két együttest indított.

Az Óbudai Jégcsarnokban egész nap a 3x3 jégkorongé volt a főszerepe. Az egyetemi torna mellett a McDonald’s 3x3-as utánpótlás-bajnokság, valamint a felnőtt Erste 3x3-as sorozat végső küzdelmeit játszották le.

A SZE első csapata először az Óbudai Egyetem, majd Semmelweis Egyetem csapata ellen győzött nagy gólkülönbséggel. Ezzel a csoport első helyezettjeként tovább is jutottak az elődöntőbe.

A győriek kettes számú csapata a tavalyi bajnok TE Erste Ligás játékosai ellen kezdett. Nem sokon múlt a bravúr, de végül pár góllal kikaptak. A BME egyes csapata következett és talán az előző mérkőzés kudarca is rányomta a bélyegét a fiúk játékára, itt sem sikerült a győzelem, így a SZE II nem jutott tovább.

A SZE egyes számú csapatának a BGE II-t kellett megverni, hogy döntőbe jusson. A győriek nagy kedvvel játszottak és nagyon hamar elhúztak, a végeredmény egy percig sem volt kétséges, esélyt sem adtak az ellenfélnek. Ugyanezzel a lendülettel mentek tovább és fölényes győzelmet arattak a Testnevelési Egyetem csapata ellen, ezzel revansot véve a SZE kettes csapatának vereségéért is.

Annak, aki ismeri az UNI GYŐR ETO HC játékoskeretét, hamar feltűnhetett, hogy a Széchenyi István Egyetem csapata közel ugyanazokból a játékosokból áll, kiegészülve olyan győri egyetemistákkal, akik alsóbb osztályokban játszanak. De a többi egyetem csapatában is voltak ismerősök, mint a Semmelweis Egyetemen tanuló és játszó, Győrben nevelkedett Horváth László, vagy az Andersen Ligás és EUHL-bajnokság győri csapatában játszó Jábor Bendegúz, aki a BGE színeiben lőtte a gólokat és a BME csapatát a hátán vivő Kiss Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában