Női kosárlabda

2024.03.17. 21:57

Magyar Kupa – Szenzációs Sopron, megvédték címüket a zöld-sárgák – XXL-galéria

A soproniaknál Fegyverneky és Turner mellett Mompremier sem lépett pályára az MK négyes döntőjében, de a tartalékos címvédő így is legyőzte a DVTK-t.

Kisalföld.hu

Tizenkettedik alkalommal lett Magyar Kupa-győztes a Sopron Basket.

Fotó: Nagy Gábor

Sopron Basket–DVTK 73–71 (19–25, 26–14, 10–18, 18–14)

Győr, Killik László Női Magyar Kupa, döntő, 1000 néző. V.: Praksch, Tóth C., Makrai.

Sopron: PAPP 12, BÖRÖNDY 8, BROOKS 19/6, VARGA A. 14/6, SITKU 10. Cs.: TOMAN D. 10/3, Jevtovic. Edző: Gáspár Dávid.

DVTK: AHO N. 11/3, CHARLES 13/6, Lelik 9/9, Jovanovic 11/6, Grigalauskyte 6. Cs.: Kányási 9/9, GARBIN 12/12, Tenyér. Edző: Völgyi Péter.

Az első negyed igazi pontesőt hozott, a csapatokkal becsülettel tüzeltek, és nem is rosszul, hiszen összesen hét tripla esett be. Mindkét gárda pont 50 százalékos mutatóval állt az összdobásokat tekintve. Jobbára a miskolciak vezettek, a szakasz hajrája 19–19-ről kezdődött, két DVTK-trojka zárta a negyedet (19–25). Hárompontossal nyitotta a DVTK a második tíz percet is. Sitku duplával válaszolt. A soproniak percei következtek, 30–28-nál már náluk volt az előny, de csak míg Lelik be nem emelt egy hármast. Nem állt le a címvédő, ellépett 36–31-re, de Lelik tirpláival nem bírtak. Amint nem hagyták dobni a DVTK játékosait a zöld-sárgák, ki is húzták az idehaza még veretlen csapat méregfogát, és elléptek nyolc ponttal (42–34). Garbin azért el tudott szakadni emberéről, és hármasa után Gáspár Dávid időt kért. A nagyszünetben hat ponttal vezetett a Sopron Basket (45–39).

 

A második félidő elején 50–41-re ellépett a Sopron, de egy 7–0-val felzárkózott a DVTK, időt is kért Gáspár Dávid, ami után Garbin egy triplával visszavette a vezetést csapatának (50–51). Válaszul 5–0-val ismét a Sopron került lépéselőnye. Garbin vajkeze újabb triplát süllyesztett a soproni gyűrűbe, ahogyan Kányási is „triplázott”, így a zárónegyed előtt 57–55-re vezetett a DVTK. Az utolsó tíz percben fej fej mellett haladt a két csapat, Toman triplája után megint előnyben volt a címvédő (62–60). Brooks két büntetővel növelt az előnyt. Négy perccel a vége előtt semmi nem dőlt el, 65–65 volt az állás. Garbin hármasával újra a DVTK volt közelebb az aranyhoz, de egy 4–0-val jött a fordulat. Másfél perc volt hátra, Gáspár Dávid csapata 69–68-as vezetésénél időt kért. Egy percig nem esett kosár, majd Varga Alíz villant, három pont volt a Sopron Basket előnye. Diósgyőri időkérés után Jovanovic triplából egyenlített. Most Gáspár Dávid kért időt, tíz másodperc maradt, Papp ráadásul megsérült. Brooks kosara után Völgyi Péter kért időt öt másodperccel a vége előtt. Egy kosarat még szerzett a DVTK, de már időn túl, így a Sopron Basket megvédte a címét.

A négyes döntő MVP-je a soproni Jelena Brooks lett.

Nyilatkozatok

Gáspár Dávid: – Fantasztikus, ami történt. Sokan nem tudják, mennyit dolgoztunk ezért. Ennyi időnek el kellett telnie, hogy összeérjen a csapat.

Jelena Brooks: – Ez volt megbeszélve, hogy nekem kell dobni. Az edzőnk bízott bennem, hála istennek sikerült. Óriási csapatmunka volt, a hiányzókat így tudtuk pótolni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában