Férfi kézilabda

2024.03.21. 18:35

Kiegyensúlyozott a magyarok Eb-selejtezős csoportja

Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. A keretben győri nevelésű játékosok is szerepelnek.

Kisalföld.hu

A győri nevelésű Rosta Miklós (45) számára is sűrű az idei válogatott program.

Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

A koppenhágai sorsoláson az első kalapból húzták ki Chema Rodríguez szövetségi kapitány csapatát.

"Elképesztően sűrű az idei válogatott naptár kézilabdában, hiszen szerepeltünk az Eb-n, olimpiai selejtezőt játszottunk, vár még ránk a vb-kvalifikáció, az olimpia és az Eb-selejtezők" – idézte a szakvezetőt a magyar szövetség honlapja.

"Kiegyensúlyozott a csoportunk, a második és a harmadik kalapból is az erősebb csapatok közül kaptunk riválist. A montenegróiak ellen óriási csatát vívtunk az Európa-bajnokság nyitófordulójában, így nem számítok könnyű meccsekre ellenük. A célunk természetesen az Eb-re való kijutás, nem félünk senkitől, de mindenkit tisztelünk és tisztességesen fel fogunk készülni" – fejtette ki.

A 32 válogatottat nyolc négyesbe osztották be, az első és második helyezettek mellett a négy legjobb harmadik jut ki az Eb-re.

A rendező Dánia, Svédország és Norvégia, valamint a címvédő Franciaország nem szerepel a selejtezőben.

Az Eb-selejtezők csoportbeosztása

1-es csoport: Szlovénia, Észak-Macedónia, Litvánia, Észtország. 2-es csoport: Magyarország, Montenegró, Szlovákia, Finnország. 3-as csoport: Izland, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Georgia. 4-es csoport: Spanyolország, Szerbia, Olaszország, Lettország. 5-ös csoport: Horvátország, Csehország, Belgium, Luxemburg. 6-os csoport: Hollandia, Feröer-szigetek, Ukrajna, Koszovó. 7-es csoport: Németország, Ausztria, Svájc, Törökország. 8-as csoport: Portugália, Lengyelország, Románia, Izrael.

A kvalifikáció menetrendje

1. forduló: 2024. november 6–7. 2. forduló: 2024. november 9–10. 3. forduló: 2025. március 12–13. 4. forduló: 2025. március 15–16. 5. forduló: 2025. május 7–8. 6. forduló: 2025. május 11.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában