Labdarúgás

2024.03.12. 16:37

Balhé a győri stadionban - Egy súlyos sérültet vittek a Petz-kórházba a mentők az ETO-Honvéd mérkőzésről

Parázs hangulatú mérkőzést játszott egymással Győrött a Merkantil Bank Liga, NB II 24. fordulójában az ETO és a Honvéd. A találkozó a vendégek 1-0-s győzelmével zárult.

Kisalföld.hu

17.42 - Az ETO közleménye

Kedd, 16.37 - Két rendező vittek a mentők a Petz-kórházba

A második félidő hajrájában úgy tudjuk, a győri szurkolók egy csoportja összetűzésbe került a kiemelt kockázatú mérkőzés biztosítását végző, emiatt megerősített szolgálat munkatársaival.

Érdeklődésünkre a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta lapunkat, hogy a rendőrségre 2024. március 11-én 21 óra 40 perc körül bejelentés érkezett, miszerint az említett mérkőzés egyik rendezőjét egy szurkoló bántalmazta. A sérült személyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A helyszínre érkező rendőrök az elsődleges intézkedéseket végrehajtották, és az esettel kapcsolatban a Győri Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt – ismeretlen tettes ellen – büntetőeljárást indított.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője tájékoztatásként közölte: a sportesemény egészségügyi biztosításával nem az Országos Mentőszolgálatot bízták meg, az OMSZ mentőegysége egy férfit szállított a helyszínről súlyos sérülés miatt stabil állapotban kórházba. A Petz-kórház annyit közölt, hozzájuk két sérültet szállítottak be a mentőegység munkatársai, azonban állapotukról a személyiségi és betegjogokra való tekintettel bővebb tájékoztatást nem adhatnak. Úgy tudjuk, a másik sérült is rendező.

Az ETO FC Győr későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

 


 


 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában