Labdarúgás

2024.03.26. 08:16

Az ETO-ban és Újpesten is otthon érzi magát a születésnapos Herczeg Miklós

Három korszakban játszott az ETO-ban, kettőben az Újpestben, ezenkívül többek között volt az SLC játékosa is. Tizenkétszer szerepelt a magyar válogatottban, 1996-ban részt vett az atlantai olimpián. Dióhéjban így lehetne összegezni Herczeg Miklós pályafutását.

Papp Győző

„Gyerekként kerültem Győrbe az ETO-hoz, tulajdonképpen itt nőttem fel, itt lettem NB I-es futballista – kezdi az emlékezést. – Játékosként viszont Újpesten értem el nagyobb sikereket, bajnoki címet, érmeket szereztünk, kupagyőztesek lettünk. Mivel sokkal eredményesebb időszakot töltöttem a lila-fehéreknél, a szurkolók ott a mai napig jobb szívvel emlékeznek rám, élvezhetem a szeretetüket. Egyébként mindkét klubhoz erős az érzelmi kötődésem, ám más-más jelleggel.” 

A gyors léptű Herczeg Miklós az utánpótlás- és a felnőttválogatott mezét is jó néhányszor magára ölthette. 

Alapvetően elégedett lehetek a pályafutásommal. Ha azt nézem, hogy az én időmben milyen állapotban volt a magyar foci, milyen volt a képzés, abból sokkal többet nem lehetett volna kihozni. Ha viszont azt nézem, azóta mennyit fejlődött a futballunk, a maiak milyen lehetőségekkel élhetnek, akkor bizony van bennem hiányérzet

 – foglalja össze a gondolatait az egykori támadó, aki napjainkban az ETO utánpótlásában, az U19-es csapat szakmai stábjában egyéni képzéssel foglalkozik. 

A magyar válogatottban az alsó sor jobb szélén Herczeg Miklós.

Évekkel ezelőtt belekóstolhatott a felnőttfutballba is. 

Életre szóló élményt jelentett az ETO NB II-es csapatát irányítani – folytatja Herczeg Miklós. – Váratlanul ért a felkérés, szinte a semmiből kerültem abba a pozícióba. A sors ajándékának tekintem, hogy akkor megkaptam a kispadot. Az eredményességet tekintve úgy érzem, nem is okoztunk csalódást a szurkolóknak, talán ezért is gondolok erre az időszakra ilyen jó szívvel.

Ahogy mondani szokták, az alma nem esett messze a fájától, Marcell fia napjainkban az ETO tehetséges játékosa. 

„Biztos vagyok benne, hogy ő nálam is többre viszi – jelenti ki határozottan az egykori csatár. – Okos, magas játékintelligenciával, kifinomult technikával rendelkező középpályás, magán hordozza a modern futball minden jellemzőjét. Persze nem azt mondom, hogy kész játékos, jó néhány dologban még fejlődnie kell. Tizenhét éves, az NB III-as csapattal edz és néha ott is játszik. Nemrégiben debütált az U18-as magyar válogatottban, az ő góljával győzték le Szlovákiát.” 

Herczeg Miklós kedden ünnepli az 50. születésnapját. 

„Edzői szempontból nincsenek nagy terveim a jövőre nézve, inkább a két fiunk menedzselését tartom a fő feladatomnak – a nagyobbik jogot tanul az ELTE-n, most harmadéves –, remélem, még sok örömöm lesz bennük” – mondja végül az édesapa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában