Rali

2024.03.25. 16:52

A tragikus esztergomi rali győri szervezőjét egy korábbi baleset miatt már elítélték

Mint ismert, négyen a helyszínen életüket vesztették vasárnap Bajótnál, amikor a 11. Esztergom-Nyerges Rally egyik futamában egy versenyautó megcsúszott és a nézők közé csapódott. A police.hu tájékoztatása szerint a nézők tiltott helyen tartózkodva szemlélték a versenyt.

Kisalföld.hu

A raliversenyen szerencsétlenül járt autó.

Fotó: 24 Óra

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos baleset történt vasárnap a Lábatlan és Bajót között, az 1126-os úton. A sérültek ellátása és a rendőrségi helyszínelés órákon át tartott. Úgy tudjuk, hogy a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai mellett a bajnai, az esztergomi és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók is helyszínre vonultak, ahol segítséget nyújtottak a mentősöknek. Az összetört autót trélerrel szállították el a helyszínről. A rendőrség azt is közölte, hogy a baleset következtében három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten életveszélyes, öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett.

A vasárnapi tragédia kapcsán a Világgazdaság írta meg, hogy a 2013-as városlődi halálos versenybaleset után egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték jogerősen az Arrabona Rally Club elnökét. Bognár Gábor a Telexnek nyilatkozott arról, hogy nem volt eltiltva a versenyszervezéstől, a vasárnap tragédiával záruló 11. Esztergom–Nyerges Rallyt is ő szervezte.

A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja, halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

Nem példa nélküli

Négy halott és rengeteg sebesült. Vasárnap, március 24-én, kora délután a nézők közé sodródott egy rallis az Esztergomi rally versenyen. Azonban ezeket a sorokat akár egy negyven évvel ezelőtti újságban is olvashatnánk. Napra pontosan negyven évvel ezelőtt is tömegszerencsétlenség történt egy ralliversenyen Visegrádnál. Ugyanis 1984. március 24-én, vagyis napra pontosan a vasárnapi tragédia előtt 40 évvel egy félelmetesen hasonló gyásznap volt a ralliversenyzés történelmében.  A nemzetiarchivum.hu szerint az autós hegyi bajnokság Visegrád-Lepence és Pilisszentlászló közötti szakaszán egy versenyzőnek irányíthatatlanná vált az autója és a nézők közé rohant. 4 halálos áldozat mellett 14 súlyos sérültet kellett menteni a 18-ból, akiket elsodort a műszaki hibás versenyautó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában