Férfi kosárlabda

2024.02.10. 21:27

NB I – Egy negyedig volt versenyben az éllovassal a Sopron KC

Az első tíz perc után a papírformának megfelelően kinyílt az olló a Falco és a Sopron KC között.

Kisalföld.hu

Falco–Sopron KC 92–66 (22–17, 24–7, 26–15, 20–27)

Szombathely, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, 2000 néző. V.: Cziffra, Győrfy, Földesi.

Falco: POT 2, JORDANO 9/9, Tanoh Dez 8, TIBY 15/6, Keller 9/3. Cs.: PONGÓ 8, PERL 22, BARAC 8, Kovács B. 3/3, Krivacevic 7, Verasztó 1, Hansen. Edző: Milos Konakov.

SKC: Nichols 13/3, MATHIS 13/6, Griffin 7/3, Da Silva 7, Schöll 2. Cs.: Fazekas, Molnár 8, Meszlényi, Sitku 4, CSENDES 12/6, Flasár. Edző: Gasper Potocnik.

Elsőszámú centere, a sérült Sidibe nélkül lépett pályára az SKC a bajnok Falco otthonában. Keller a hazaiaknak szerzett vezetést, de Da Silva egyenlített. Mindkét csapat jól védekezett, a 4. percben 2–2 volt az állás. A negyed feléhez közeledve Mathis pazar triplájával fordított az SKC. Mathist "feldobta" a nagy dobás, az ő eredményessége révén nemhogy tartotta a lépést ellenfelével, hanem volt, hogy vezetett is az SKC. A szakasz hajrájában Perl vezérletével 4 ponttal ellépett a bajnok. Nichols hármasával azonban tapadt neves riválisára az SKC. A szakasz végén Barac kosaraival ötpontos előnyt szerzett a Falco, és közben a soproniak Flasár Zalán személyében NB I-es újoncot avattak.

A második etap elején Perl vezérletével gyorsan elhúzott 12 ponttal a Falco, miközben a soproniak távolról próbálkoztak – rendre eredménytelenül, hiába szedtek vissza több lepattanót a rossz távoli dobások után a vendégek.  Több mint négy perc elteltével Da Silva szerezte a negyed első soproni pontjait, ám Tiby és Jordano egy-egy triplájával tovább "nyílt az olló". Szétesett az SKC, amelynek játékában a rossz dobások mellett az eladott labdák is "felütötték fejüket", így hiába dobott szép triplát Csendes, a nagyszünetre 20 pont fölé nőtt a különbség.

Fordulás után nem történt fordulat, a második félidőt 8–0-val kezdve hamar 30 pontra nőtt a különbség. Ezzel lényegében el is dőlt a találkozó, a folytatásban volt néhány szép megmozdulása a soproni gárdának elsősorban Mathis, Molnár és Csendes révén, de a Falco a nemzetközi szintű védekezését "elővéve" fölényes, magabiztos győzelmet aratott.

Nyilatkozat

Gasper Potocnik: – A Falco jól játszott, megérdemelten győzött. Jó ritmusban kezdtünk, de az első negyed végére a támadásban sok hibánk is volt, üres helyzeteket is kihagytunk, ami miatt kicsit idegesebb volt a csapat. Tudtuk, hogy a Falco az első negyed végén és a második negyedben nagyon veszélyes, de sajnos mi ebben a periódusban gyengén, sok hibával játszottunk. Ezt ki kell javítanunk, javítanom, hiszen az én felelősségem, hogyan készítem fel egy ilyen fizikális mérkőzésre a csapatot. Jobban kell kiviteleznünk a támadásainkat, és erre most lesz egy hétvégénk, hiszen csütörtökön már újabb bajnokit játszunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában