Jégkorong

2024.02.04. 17:15

Két bajnokság, két győzelem, kis bunyó – Ez az UNI Győr ETO HC heti mérlege

Az UNI Győr ETO HC az egyetemi bajnokságban és az Andersen Ligában is megnyerte a mérkőzését.

Kisalföld.hu

A fehér mezes győriek a héten két sorozatban is nyerni tudtak.

Fotó: ETO HC/Dr. Németh-Csigai Krisztina

UNI Győr ETO HC–Philosophers Nitra 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)

Győr, EUHL-mérkőzés. V.: Gampel, Homenko.

ETO HC: Róth – Takács (1), Wenner, Koczkás, Sipák, Makovics, Vas (1), Farkas I. 1, Fekete, Lévai 1, Vojnits, Odnoga 1, Madácsi, Csölle, Kiss Á. (2), Shadsky, Majoross (1). Játékos-edző: Odnoga Mátyás.

Gsz.: Lévai (11.), Farkas I. (36.) Odnoga (48.), ill. Slavik (28.), Rakus (59.).

Komoly tétje volt a mérkőzésnek, hiszen a rájátszásba vezető úton pont a nyitrai együttes a győriek legfőbb ellenfele, vereség esetén szinte biztosan elúszott volna az esélye a hazaiaknak a legjobb hatba kerülésre.

A téttel mindkét csapat tisztában volt, az első perctől kezdve nagy iramú, kiegyenlített volt a játék. A 11. percben született a mérkőzés első találata: Vas adta be gyönyörűen középre a korongot a messziről érkező Lévainak, aki esélyt sem hagyott az ellenfél kapusának. 1–0.

A második harmad közepén sikerült a vendégeknek kihasználniuk egyik emberelőnyük utolsó másodperceit, Slavik révén egyenlítettek. 1–1. Négy perccel a szakasz vége előtt Kiss Á. agresszív letámadása után a vendégek kapusa bot nélkül maradt, amit az érkező Farkas tudott kihasználni. 2–1.

Az utolsó játékrész derekán Odnoga növelte az előnyt. 3–1. A vendégcsapat növelte a nyomást, három perccel a vége előtt – egy időkérés után – lehozták kapusukat és hat mezőnyjátékossal próbálták meg a félzárkózást. Bár többször is hajszálnyira voltak a győriek az újabb találattól, mégis sikerült szépíteniük a nyitraiaknak. 3–2. Újabb gól már nem esett, a lefújást követően kitört a játékosokból a felfokozott feszültség és kisebb tömegverekedés alakult ki a jégen, de szerencsére senki nem sérült meg komolyabban.

UNI Győr ETO HC–MAC Ikonok 5–2 (2–2, 1–0, 2–0)

Győr, Andersen Liga-mérkőzés, 110 néző. V.: Homenko, Barna

ETO HC: Kornakker – Csölle, Majoross, Almási 1 (1), Odnoga, Madácsi 1 (1). Cs.: Vojnits, Takács B., Shadskii 1 (1), Farkas I. 1 (1), Horváth R. (2), Láday B. (1), Wenner, Koczkás, Kiss Á. 1, Lévai (1), Sárkány-Keve. Játékos-edző: Odnoga Mátyás.

Gsz.: Almási (1.), Madácsi (19.), Kiss Á. (29.), Shadskii (46.), Farkas I. (51.), ill. Bödök (16.), Schmál (17.).

Már a 7. másodpercben betaláltak a győriek, a harmad hajrájában egy perc alatt fordítottak a vendégek. Még az első húsz percben sikerült egyenlíteniük a házigazdáknak, és innen már nem is engedték ki a győzelmet a kezükből, így továbbra is a 2. helyen állnak az alapszakaszban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában