Birkózás

2024.02.04. 13:38

A levéli származású Sastin Mariann akadémiai edző lett

Kisalföld.hu

Fotó: Feledi László

Sastin Marianna új kihívás előtt áll. A világ- és Európa-bajnok birkózó csatlakozott a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) edzői stábjához. Magyarország első, és eddigi egyetlen női vb-aranyérmese tettrekész, és szerinte a KIMBA-nak köszönhetően nemcsak férfi, hanem női vonalon is eredményes birkózók nőnek fel az előttünk álló években.

„Alapprogramos edző leszek. Igyekszem mindazt átadni a lányoknak, amit a karrierem 20 éve alatt megtapasztaltam és megtanultam. Sok és izgalmas feladat áll előttünk, és úgy gondolom, hogy ebből a környezetből, amilyet az akadémia biztosít, női vonalon is lesznek jó birkózók a jövőben, akik megállják helyüket itthon és külföldön egyaránt” – mondta Sastin Marianna.

A Magyar Birkózó Hírességek Csarnokába is beválasztott, kétgyermekes klasszis megjegyezte: igyekszik mindenben segíteni az akadémistáknak. „

Egy női sportoló karrierje helyenként sokkal összetettebb, mint a férfiaké. Az a két évtized, ami nekem megadatott a szőnyegen és az edzőtermekben, rengeteg tapasztalattal gazdagított. Hálás vagyok a sorsnak, hogy mindezt átélhettem. A világversenyeket, az olimpiákat, közben a családalapítás utáni visszatérést a versenyzéshez. Azoknak a lányoknak, akik élsportolóként akarnak küzdősportban maradandót alkotni, sok mindenre fel kell készülniük. Az edzésmunka mellett adott esetben ebben a felkészítésben is tudok segíteni nekik

 – tette hozzá a világbajnok.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában