Labdarúgás

2024.02.02. 16:47

A Ferencvárosba tart a győri születésű támadó

Gruber Zsombor a 2022-23-as szezonban mutatkozott be az NB I-ben. A Puskás Akadémia játékosa tavaly, 18 évesen megszerezte élete első NB I-es gólját, aminek köszönhetően csapata akkor 2-1-re legyőzte a Ferencvárost. Az U21-es válogatott támadóról az a hír járja, hogy szintet lépne, és szó lehet arról is, hogy épp az FTC-hez igazol.

Kisalföld.hu

Fotó: pfla.hu

A felcsúti klubot működtető alapítvány kuratóriumi elnöke, Mészáros Lőrinc megerősítette a hírt a Nemzeti Sportnak nyilatkozva:

– Igaz, hogy elviszi a Ferencváros? – szólt a kérdés a sportnapilap részéről.
– Erről tárgyalunk, igen. Zsombi szeretné magát egy erősebb csapatban vagy bajnokságban kipróbálni, és ebben segítjük, természetesen megfelelő lehetőség esetén – válaszolta a Puskás Akadémia vezetője.

Arról nem esett szó az interjúban, hogy mikor kerülhet sor az esetleges tranzakcióra a Ferencvárossal vagy más csapattal. A győri születésű - szűkebb pátriája Győrszentiván - Gruber Zsombor tizenöt meccsen játszott az NB I most futó szezonjában, ezeken három gólt szerzett.

A cikkből kiderül, hogy a Puskás válogatott játékosa, Nagy Zsolt iránt is volt érdeklődés, erről a következőt nyilatkozta Mészáros Lőrinc: „Nagy „Joe” idevalósi, tizenhárom éves kora óta itt van az akadémián. Jól érzi magát a klubban, és nagyon boldogok voltunk, amikor a Ferencváros erőteljes csábítása ellenére sikerült őt megtartanunk. Szerződést hosszabbítottunk vele, ahogy nemrégen Szolnoki Roland csapatkapitánnyal is. Mindkét saját nevelésű rutinos játékosunk igazi húzóembere az NB I-es együttesünknek.” (Forrás: nb1.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában