Női kézilabda

2024.01.13. 20:36

Tíz meccs után továbbra is hibátlan a Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO

Az első perceket leszámítva végig simán vezetett a Győri Audi ETO KC az Odense otthonában, a vége 31–30-es győzelem lett.

Kisalföld.hu

Volt okuk az örömre a győrieknek a dánok otthonában.

Fotó: ehfcl.com

Odense–Audi-ETO 30–31 (13–15)

Odense, Sydbank Arena, női Bajnokok Ligája-mérkőzés, A csoport, 10. forduló, 2296 néző. V.: Backovic, Palackovic (szlovének)

Odense: ten Holte – Aune 1, Housheer 2, Hagesö, AARDAHL 8/3, HÖJLUND 8, Halilcevic 4. Cs.: REINHARDT (kapus), VALLE DAHL 5, Rushfeldt Deila 1, Hansen 1, Pedersen. Edző: Ole Gustav Gjekstad.

Audi-ETO: TOFT – Hovden 2, Rju 6, Oftedal 3, BRATTSET DALE 3, DE PAULA 5, Szöllősi-Schatzl 3. Cs.: Solberg (kapus), NZE MINKO 6, Kristiansen 2/1, Haugsted, Blohm, Gros 1/1, Broch. Edző: Ulrik Kirkely.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/2. Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Piros lap: Hansen (33. perc).

Ulrik Kirkely vezetőedző együttese szerezte az első gólt, ám a nyitó percek a hazaiakról szóltak, akik Mie Höjlund gyors góljaival 3–1-es előnyre tettek szert. Tíz perc után vezetett újra az ETO, még negyedóra sem telt el, mikor 9–5-ös vendégelőny állt az eredményjelzőn. Ezt 15–9-re hizlalta az ETO, ám az Odense nagy hajrával 15–13-ra zárkózott a pihenőig, az első félidő záró öt percében nem született vendégtalálat.

A második félidőt 4–0-val kezdték a Rába-partiak, ráadásul a hazaiaktól piros lapot kapott Hansen, miután hétméteresnél fejbe lőtte Sandra Toftot. A játékrész derekára 22–19-re közelített az Odense, majd a vendégek ismét ötgólosra növelték előnyüket. A hajrában zárkózni kezdett az Odense, és bár az utolsó percben egy találatra faragta lemaradását, a győriek győzelme nem forgott veszélyben, előnye így immár hat pont riválisa előtt az A jelű nyolcas élén.

A két csapat legutóbbi tíz tétmérkőzéséből egy döntetlen mellett immár kilencedszer nyert a magyar bajnok.

Ulrik Kirkely: – Felkészülésünk során is ilyen mérkőzésre számítottunk, azt a formáját hozta a hazai csapat, amit vártunk tőlük. Nem adhattuk fel egy percig sem a küzdelmet, amikor többgólos előnyt alakítottunk ki, akkor sem hagyhatott alább a figyelmünk, mert azonnal feljöttek ránk. Ennek ellenére úgy érzem, kézben tudtuk tartani az irányítást, nagyjából meg tudtuk azt valósítani, amit terveztünk és amit szerettünk volna még annak ellenére is, hogy adódtak dekoncentráltabb időszakaink, amikor sokat hibáztunk védekezésben és támadásban egyaránt. Örülünk azonban a győzelemnek, megtartottuk veretlenségünket.

Stine Oftedal: – Odensében mindig nehéz játszani. Az elmúlt évekhez képest ezúttal jobban kezeltünk bizonyos helyzeteket ebben az arénában. Ha csupán a végeredményt nézzük, azt lehet mondani, szoros találkozón vagyunk túl, de ez nem teljes mértékben igaz. Az első és második félidőben is voltak olyan periódusok, amikor öt-hatgólos előnyt is ki tudtunk harcolni, többek között a sok kétperces kiállításunk azt eredményezte, hogy vissza tudott zárkózni a dán együttes. A győzelemmel elégedettek lehetünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában