Teke

2024.01.24. 13:11

Rába ETO-győzelem a Magyar Kupában

A Szuperligában és a Magyar Kupában is voltak mérkőzések, emellett egyéni versenyeket is rendeztek.

Kisalföld.hu

Férfi Szuperliga, 10. forduló

Bábolna–Szeged 1:7 (3387–3590). Bár a nyitó párosban Tóth Zoltán megszerezte az egyéni pontját válogatott társa ellen, de ezt nem követte folytatás, mert a többi szegedi játékos jobb játékerőt képviselt, és a végén több mint 200 fás győzelemmel térhettek haza. Psz.: Tóth Z. 627 fa.

Férfi Magyar Kupa

A sorozat második fordulójának első mérkőzésén nagyszerű eredményt ért el a Rába ETO Győr SE csapata, mely Tiszakécskén magabiztos, 5–1 es győzelmet aratott az NB I Keleti csoportjában szereplő csapat ellen, és bizakodva várhatja a győri visszavágót.

Tiszakécske–Rába ETO Győr SE 1:5 (2190–2318). Psz.: Kiss N. 606, Bóka R. 593, Ambrus G. 578 fa.

Igazi kupamérkőzés volt, amelyen a Fortuna ezúttal a hazai csapatot segítette. Az első párban Pápai Tibor 31, Horváth Ákos pedig 5 fával maradt alul ellenfelével szemben, a második pár már hiába hozta majdnem egálra az összecsapást, a hazai csapat jelentős előnnyel utazhat Mosonszentmiklósra.

Szentgotthárd II–Mosonszentmiklós 5:1 (2263–2227). Psz.: Korcz R. (Modrovits I.) 533 fa.

Férfi egyéni verseny

A megyei szövetség megbízásából a Rába ETO Győr SE szervezte és bonyolította le 48 versenyző részvételével az idei Győr-Moson-Sopron vármegyei férfi egyéni teke bajnokságot, amelyen a szezon kezdete ellenére is kiváló eredmények születtek.

Végeredmény: 1. Kiss Ferenc (egyéni induló) 616 fa, 2. Virág Péter (AD Flexum) 610, 3. Nagy Lajos (AD Flexum) 603.

A versenyről 13-an jutottak be a területi bajnokságra, köztük hatan a rendező egyesület, hárman az AD Flexum játékosai, mellettük két egyéni induló, valamint két mosonszentmiklósi versenyzői került be.

Szenior egyéni verseny

A közelmúltban Sárváron rendezték az országos szenior egyéni bajnokságot az igazolt és amatőr versenyzők részére. Győr-Moson-Sopront öt játékos képviselte az országos megmérettetésen. Közülük Zsirai Gyula (Scarbantia SE) 566 fával ezüstérmes lett, klubtársa, Turner Miklós 563 fával az ötödik helyen végzett. Rajtuk kívül még részt vett az országos döntőbe Modrovits István (Mosonszentmiklós 538), Németh Lajos (Jobb Dáma 523) és Cihlár Helmut (Scarbantia 490)

Keretet hirdettek az utánpótlásban

Tróbert József és Harcos Ágnes utánpótlás szövetségi kapitányok kijelölték a bő kereteket az idei Európa- és világbajnokságra. Az Ipartechnika Győr SE versenyzői közül hárman kaptak meghívót a felkészülésre: Salakta Dominika, Szabó Boglárka (U18) és Istenes Hanna (U23).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában