Női kosárlabda

2024.01.14. 19:03

NB I – Elveszítette a miskolci rangadót a címvédő Sopron Basket

Az első negyed után még vezetett a Sopron Basket, de a folytatásban a DVTK a maga javára fordította a mérkőzést.

Kisalföld.hu

Mompremierék (jobbra) idegenben sem tudták legyőzni a DVTK-t.

Fotó: dvtk.eu

DVTK–Sopron Basket 71–65 (13–20, 22–13, 19–19, 17–13)

Miskolc, NB I-es női mérkőzés, 1800 néző. V.: Cziffra, Nagy V., Minár.

DVTK: Aho T. 3/3, AHO N. 7/3, Jovanovics 11/3, Charles 6, TADICS 11. Cs.: Lelik 9/6, Grigalauskyte 4, KÁNYÁSI 11/9, OLÁH 9/9, Tenyér. Edző: Völgyi Péter.

Sopron: TURNER 17/9, Fegyverneky 7/3, SITKU 14/6, BROOKS 17, Mompremier 6. Cs.: Böröndy, Varga A., Papp 4, Toman D. Edző: Gáspár Dávid.

Az első negyedben közeli kosarakkal, büntetőkkel a Sopron vezetett, a DVTK gyengén dobott távolról. Turner remeklésével tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét. A fiatal Oláh triplájával indult a második negyed. Ez nagy lökést adott a DVTK-nak. Beestek a hazai hármasok, Oláh három triplájára építve a szakasz első felét  16–4-re nyerve fordított a vendéglátó.  Brooks ugyan megtörte a hosszú soproni kosárcsendet, de tartotta előnyét a DVTK.

A második félidőt  a zónázó Sopron Sitku vezérletével egy fordítást érő 7–2-vel kezdte. Kányási triplája rövid ideig döntetlenre (40–40) alakította az állást. A pontosabban játszó Sopron Brooks vezérletével 7 ponttal elhúzott, de a negyed kétpontos hazai vezetéssel zárult. A zárószakaszban előbb ötre nőtt a diósgyőri előny, majd feljött egy pontra a címvédőt, ám Aho N. „gyilkos” hármast dobott, amely egy 8–0-ás borsodi rohamot indított el. Turner négy ponttal fújt „riadót” a bajnoknak, ám jött ismét egy DVTK-tripla ezúttal Leliktől. Erre szintén triplával Fegyverneky felelt, de másfél perccel a vége előtt Charles kosara lezárta a rangadót.

Gáspár Dávid: – Gratulálok a DVTK-nak mind a győzelemhez, mind ahhoz a teljesítményhez, amit eddig a szezonban nyújtottak. Visszakanyarodva az előző decemberi mérkőzésünkhöz, ez most sokkal jobb meccs volt, de a kulcsmomentumokat nem tudtuk megragadni. Beszélhetünk ezen a téren támadásról és védekezésről egyaránt. Az az érzésem, hogy rutinosabb, jobb döntéseket hoz a DVTK ezekben a szituációkban. Fejlődés van a játékunkban, jobb kosárlabdát játszunk, mint korábban, mely örömteli, és ebbe kapaszkodva szeretnék tovább haladni az úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában