Párizsért küzdenek

2024.01.13. 11:31

Még két győri tornász szerezhet olimpiai kvótát

Négy magyar férfi – köztük két győri – tornász készül Tatán a világkupa-sorozatra, amelyen még lehet olimpiai kvótát szerezni.

Molnár Botond

Fotó: Jozsef Freschli

Kovács István szövetségi kapitány a magyar szövetség pénteki hírlevelében kiemelte, hogy Balázs Krisztián, Vecsernyés Dávid és a Győri AC két tornásza, Tomcsányi Benedek és Molnár Botond kap vk-indulási lehetőséget.

Tomcsányi Benedek

"A kairói vk-val kezdünk, azt majd a cottbusi követi februárban. Többek között a vk-sorozaton lehet még olimpiai kvótát szerezni, éppen ezért a cél az, hogy a lehető legjobb formában érkezzenek meg tornászaink a megmérettetésekre" – mondta Kovács. Hozzátette: a vk-sorozatra készülő négy tornász esetében az év végén gyakorlatilag nem is volt leállás.

"Az edzéseket nem lehetett az ünnepek, illetve a szilveszter miatt sem hanyagolni" – mondta.

A magyar férfi tornászoknál eddig egy olimpiai kvótás versenyző van: a világbajnokságon a szintén győri Mészáros Krisztofer egyéni összetettben vívta ki az ötkarikás indulási jogot Párizsra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában