Női kosárlabda

2024.01.22. 15:28

Debrecenben egy héttel előbb selejtezhet győri és soproni játékosokkal a 3x3-as szakág

A korábbi tervekhez képest egy héttel előrébb hozta a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a Debrecenben rendezendő olimpiai kvalifikációs 3x3-as selejtezőtornát, mely három állomásból áll.

Kisalföld.hu

Hegedűs Janka, Papp Klaudia, Böröndy Vivien és Bahc Boglárka.

Fotó: hunbasket.hu

Az első helyszín Hongkong lesz áprilisban, majd a Japánban található Ucunomija következik május 3. és 5. között, a hajdúsági záróesemény viszont nem május végén lesz, hanem május 16-tól 19-ig tart majd.

Ami a magyar kilátásokat illeti, az első tornán a magyar női válogatott is ott lehet Ázsiában, ahol a hazaiak mellett Hollandia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Mongólia, Egyiptom és Chile lesz az elllenfél. Erről a tornáról nemenként egy-egy csapat jut ki a párizsi játékokra.

Ha a volt győri másodedző, Földi Attila szövetségi kapitány együttese – melyben jó eséllyel a győri Bach Boglárka és Hegedűs Janka, valamint a soproni Papp Klaudia és Böröndy Vivien szerepel majd – nem jár sikerrel Hongkongban, akkor a harmadik tornán is részt vehet, ahol már a magyar férfiak is szerepelni fognak.

A debreceni viadalról az első 3–3 együttes mehet majd az olimpiára.

A debreceni 3x3-as selejtező részvevői, férfiak: Magyarország, Egyiptom, Madagaszkár, Puerto Rico, Kanada, Mongólia, Japán, Franciaország, Litvánia, Hollandia, Lettország, Belgium, Ausztria, Svájc, Németország, Lengyelország. Nők: Magyarország, Egyiptom, Tunézia, Kanada, Chile, Japán, Mongólia, Németország, Spanyolország, Hollandia, Litvánia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Csehország, Olaszország, Izrael.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában