Emlékezés

2024.01.06. 09:00

Ez történt 2023-ban (11. rész) – Rangadót nyert a BL-ben az Audi-ETO, ám itthon kikapott a Fraditól, csoportelsőként jutott ki az EB-re a futballválogatott

Nagyszerűen menetel a kupában a Mezőörs.

Fotó: Nagy Gábor

November

2. Tizenegyesekkel legyőzte az NB III-as Kaposvárt a vármegyei I. osztályban szereplő Mezőörs a labdarúgó MOL Magyar Kupa 4. fordulójában, amely történetében először a sorozat legjobb 16 csapata közé jutott.
Eldőlt, hogy nem újítja meg nyáron lejáró szerződését Line Haugsted a Győri Audi-ETO dán kézilabdázója. A  dán Team Esbjerg ezzel egyidőben bejelentette, hogy 2024 nyarától négy évre szerződteti a játékost.

4. Az MLSZ elkészítette a labdarúgó MOL Magyar Kupa 5. fordulójának sorsolását, amelyen kiderült, hogy a legjobb nyolc közé jutásért a Győr-Moson-Sopron vármegyei I. osztályban szereplő Mezőörs az NB II-es Vasast fogadja február 28-án.

6. Tomcsányi Benedek (GYAC) talajon és lólengésben is győzni tudott a tornászok győri Olimpiai Sportparkban rendezett mesterfokú országos bajnokságán. A viadalon két bajnoki cím mellett még két ezüst- és három bronzérmet szereztek a győri sportolók.

7. Bulgária labdarúgó szövetsége bejelentette, hogy Szófia helyett Plovdivban és nézők nélkül rendeznék meg a magyar labdarúgó válogatott bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzését. Az összecsapás helyszínének megváltoztatását a bolgárok biztonsági okokra hivatkozva kérték az UEFA-tól.
A +100 kilogrammosok mezőnyében Sipőcz Richárd, a győri Széchenyi Egyetem cselgáncsosa ötödik lett a Montpellier-ben rendezett olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. A győriek kiválósága helyezésével olimpia kvótát érő helyre lépett előre az összetett rangsorban.

8. Hatvanöt éves korában elhunyt Bíró Imre egyszeres román válogatott labdarúgó, a Győri ETO és az EMDSZ-Soproni LC egykori NB I-es csatára.

9. Nagyszerűen szerepelt a magyar bajnokságban a Soproni Bowling Club. Az elmúlt évek ezüst-és bronzérmeit követőin 2016 után ismét aranyérmes lett a Pisarski Erich, Skobrics Zoltán, Baranyai Róbert, Magó András összeállítású együttes.

13. Csoportrangadót nyert a Győri Audi-ETO a női kézilabda Bajnokok Ligájában,  a német Bietigheim otthonában. Az első félidőben 10–9-re még a hazai csapat vezetett, szünet után azonban átrohant ellenfelén a Rába-parti együttes, amely végül 34–26-os, magabiztos győzelmet aratott.
A magyar női kosárlabdaválogatott remek hajrával, 67-56-ra legyőzte a finneket Helsinkiben az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában, így továbbra is száz százalékosan várhatja a selejtezősorozat jövő novemberi folytatását. A 40. Eb-nek Csehország, Németország, Görögország és Olaszország ad otthont 2025-ben.

14. A Győri Audi-ETO női kézilabdacsapata meghosszabbítva kontraktusát, hosszú távú, három plusz egy éves szerződést írta alá a francia klasszis irányító, Estelle Nze Minkóval. 

Estelle Nze Minko


A GYAC-Aréna asztaliteniszezője, Szvitacs Alexa egyéniben és női párosban ezüst-, vegyes párosban bronzérmet nyert a franciaországi para-asztalitenisz világkupa-viadalon.
Eldőlt, hogy ugyan zárt kapuk mögött, de Szófiában rendezik meg a Bulgária–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt.

15. A női kézilabda-bajnokság (K&H női liga)  csúcsrangadóján a Ferencváros hat góllal,  28-22-re legyőzte az indiszponáltan kézilabdázó Győri Audi-ETO-t.

16. A magyar labdarúgó-válogatott  a ráadásban szerzett góllal 2–2-es döntetlent játszott Bulgáriával Szófiában, így egy fordulóval a selejtezősorozat zárása előtt bebiztosította a helyét a 2024-es Európa-bajnokságon.

17. A Győri Audi-ETO a 25 esztendős, ám nagy tapasztalattal bíró dán irányítóval, Kristina Jörgensennel írt alá hároméves szerződést.

18. A magyar szövetség közzétette a a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpia kvalifikációs  kézilabda világbajnokságra készülő magyar játékosok névsorát. A szűkített keretbe a Motherson Mosonmagyaróvár három, az Audi-ETO két kézilabdázója került be.

19. A magyar labdarúgó-válogatott a második félidőben hátrányból fordítva 3–1-re legyőzte a vendég montenegrói csapatot Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportelsőként jutott ki a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságra.

Csoportelső lett a magyar fociválogatott.

20. A koroncói Tutti dzsudósa, Gyertyás Róza megvédte címét, aranyérmes lett a potsdami U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon.

Gyertyás Róza

21. A kanadaiak ellen kezdi meg szereplését a házigazda magyar női kosárlabda-válogatott a február elején, Sopronban rendezendő olimpiai selejtezőtornán. A Székely Norbert szövetségi kapitány vezette magyarok – akik negyedikek lettek a júniusi Európa-bajnokságon – ezt követően az olimpiai ezüstérmes japánokkal, majd az idén Eb-2. spanyolokkal találkoznak a Novomatic-arénában. A négyesből az első három jut ki a párizsi olimpiára.

22. A klub történetében először  hét ETO-játékos kapott meghívót az Írország és Albánia ellen készülő  felnőtt női labdarúgó válogatottba.  Kovács Laura, Nagy Fanni, Savanya Csilla, Vida Boglárka, Süle Dóra, Vachter Fanni mellett először szerepelt a keretben a győriek tehetséges kapusa, Borók Dorina, míg Kocsán Petra és Öreg Cintia biztonsági tartalékok voltak.

23. Közös megegyezéssel távozott az NB I-ben szereplő  Sopron KC férfi kosárlabdacsapatától a vezetőedző,  Bors Miklós.

25. Bécsben kisorsolták a női kézilabda Európa Liga csoportkörét. A Motherson Mosonmagyaróvár, amely  zsinórban harmadszor állhat rajthoz a legjobb 16 között kiemeltként várta az eseményt. Az óváriak a D csoportba kaptak besorolást, melléjük pedig a spanyol Malaga, a román Targu Jiu és a norvég Sola HK került.

28. A házigazda szabadhegyi iskola kisdiákjai nyerték a Fehér Miklós-emléktornát, amit egykori tanulója emlékére rendez meg minden évben az intézmény.
Kinevezték az új vezetőedzőt, a 43 éves szlovén Gasper Potocnik vette át az élvonalbeli Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának szakmai vezetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában