Tenisz

2024.01.28. 10:36

Davis Kupa - Zverev vérhólyagokkal küzd, de ott lesz a német válogatottban Tatabányán

Betegsége és ötszettes elődöntős veresége ellenére nem tervezi lemondani szereplését a német Davis Kupa-csapatban Alexander Zverev.

Kisalföld.hu

A német Alexander Zverev a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében Melbourne-ben 2024. január 24-én. MTI/EPA-AAP/Joel Carrett

Az olimpiai bajnok teniszező az Australian Openen az orosz Danyiil Medvegyevvel szemben búcsúzott drámai körülmények között - két megnyert játszmát követően a harmadik rövidítésében 5-4-re vezetett -, aztán a találkozót követő sajtótájékoztatón azt mondta a német újságíróknak, hogy jövő héten Tatabányára utazik a DK-összecsapásra.

Ahogyan a magyar szövetség beszámolója fogalmaz, van, aki ezt kétkedéssel fogadta, tudva, hogy Zverevnek 38 fokos láza volt péntek este, valamint vérhólyagok miatt több injekciót is kapott a lábába. A magyar csapat jövő pénteken és szombaton fogadja a németeket.

Németország eddig háromszor (1988, 1989, 1993) ért a csúcsra a Davis Kupában. Magyarországon legutóbb 1978-ban játszott a két válogatott, akkor a hazaiak 3-2-re nyertek Taróczy Balázs vezérletével. Öt éve Frankfurtban a németek győztek, akik összesítésben 4-2-re vezetnek.

A tatabányai párharc győztese továbbjut a finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes pedig osztályozót vív ősszel.

A program, február 2., péntek:

14.45 nyitóünnepség
15.00 két egyéni mérkőzés

február 3., szombat:
13.00 egy páros és két lehetséges egyéni mérkőzés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában