kisalfold.hu videó

2024.01.23. 17:17

A berlini speciális olimpián járt sportolókat köszöntötték a győri városházán – galéria, videó

Tavaly nyáron rendezték Berlinben a Speciális Olimpia Nyári Világjátékok elnevezésű sporteseményt, melyen sikeresen szerepeltek a győri sportolók.

Kisalföld.hu

Elismerték a győri sportolókat.

Fotó: Rákóczy Ádám

A versenyzőket és a stáb tagjait köszöntötte kedden délután Dézsi Csaba András polgármester és Szeles Szabolcs sportért is felelős alpolgármester.

A kosárlabdázók bronz-, a labdarúgók és a kézilabdázók ezüstérmet szereztek győri főszereplőkkel, ezek mellett erőemelésben egy második és három harmadik hely lett a győri induló mérlege.

Dézsi Csaba András elmondta: "Minden sportsiker pozitív hatással bír, hiszen a jó eredmények bevonzzák a fiatalokat is a sportba, és hosszú távon az lehet a cél, hogy minél többen sportoljanak."

Szeles Szabolcs szerint is szükség van példaképekre: "Győr sportváros volt mindig is, most is az, és ahhoz, hogy ez így maradjon, kellenek azok a sikerek, melyeket a győri sportolók elérnek. Büszkék lehetünk a speciális olimpián elért versenyzőinkre is."

Az elismerést Hima Diána, Serbán Dóra és a partnerjátékos Pozsgai Dóra (kosárlabda), Orbán Mercédesz és Horváth Roxána (labdarúgás), Király Arnold (kézilabda), Bolla Márk (erőemelés), a stáb részéről pedig Barta Dorottya, Rendi Olívia, Szünstein Mónika, Laukó András Zsolt és Veres Gábor kapta meg.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában